Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İzmir İl Temsilciği seçimi yapıldı. İzmir’in artık yeni bir Futbol İl Temsilcisi var. Çok uzun yıllar Çetin Zengin hocamızın yürüttüğü bu görevi sırasıyla Aytaç Kaygil, Kadir Akbulut ve Tuncay Taşpınar bugüne kadar sürdürmüşlerdi. Son temsilci Tuncay Taşpınar’ın seçimi kaybetmesi ile İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İzmir ASKF) Yönetimi dışından bir isim, Mehmet İncu İl Temsilcisi oldu.

TFF talimatlarına göre 2 yılda bir Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde yapılması gereken seçimle belirleniyor il temsilcisi… Ancak aynı talimata göre TFF isterse seçim yerine atama da gerçekleştirebiliyor. Buna karar verirken de bana soracak hali yok tabii… O ilin Gençlik Spor Hizmetleri Müdürüne ve ASKF Başkanına danışıyor. Ama İzmir’imizde demokrasi tam çalışır. Ne olursa olsun bizler antidemokratik her şeye karşıyızdır ve karşı çıkarız. Bu seçim de tam anlamıyla demokrasi kuralları içerisinde gerçekleşmiş ve seçimi az farkla kazanmış olsa da, Mehmet İncu yeni il temsilcisi olarak görevine başlamıştır.

Bu arada TFF’nin İl Temsilciliği diye bir adresi ve ayrı bir binası da yok aslında… Daha doğrusu TFF’nin tahsis ettiği ve kendini temsil edene sağladığı çok özel bir mekân yok. Bunu da TFF’nin ayıbı olarak bir kenara not edelim! Bugüne kadar İzmir ASKF’nin kendisine ait yönetim binasının bir kısmını kullanan İl Temsilciği, bugünden sonra farklı bir adres arar mı, bilemiyorum? Aynı adreste çalışmaya devam eder mi? Ya da devam etmek ister mi? Bunları göreceğiz. Ama mevcut ASKF yönetiminin İzmir Futbolu için tam demokratik anlayışla bugüne kadar yaptıkları ve kazandırdıklarını unutmayalım. Yönetim içerisinden olmayan bir İl Temsilcisini de kapının dışına koyacaklarını asla düşünmüyorum. Aksini isteyen seçim yaptırmazdı ki bu imkân ellerindeydi her zaman… Yazımın başında atama konusunu yazmıştım. Ama dedim ya, mevzubahis Türk Futbolu ise gerisi teferruattır.

Dipnot; “Demokrasinin kötülüklerinden birisi, sevsen de sevmesen de seçtiğin insana katlanmak zorunda olmaktır.” Max Lerner.