Bu haftanın magazin gündeminde taciz vardı. Yasak Elma dizisinin 19 yaşındaki kostüm asistanı Özge Şimşek, başrol oyuncusu 62’lik Talat Bulut’un set arkasında kendisini öptüğünü iddia etti ve olayı yargıya taşıdı.
Bulut iddiaları reddetti, yapımcı Fatih Aksoy ise “Hasıraltı etmem, dava açılırsa Talat’ın işine son veririm” dedi.
Ünlü oyuncu Hande Ataizi de 18 yıl önce aynı kişinin tacizine uğradığını hatırlatırken, ‘Bu emekçi kız korkmamış dava açmış, helal olsun” dedi.
Talat Bulut Cuma sabahı canlı yayınlanan, Söylemezsem Olmaz programına katılarak kendisini savundu.
“Bu kızcağız sürekli kravatımı düzeltiyor ve ‘sen ne kadar da tatlı bir adamsın’ diyordu. Her defasında ‘yapma kızım’ diyordum, kesinlikle öpmedim” dedi. Ve özrü kabahatinden büyük şu eklemeyi yaptı:
“Ben zaman zaman takdir anlamında set çalışanlarına sarılır ve yanaklarından öperim...!”
Ne münasebet ya... Empati yaptım da; benim kızıma, babası yaşındaki adam sık sık ‘aferin’ çekecek, sarılıp sarılıp yanaklarından öpecek... O seti ona dar ederim.

Program yorumcusu Seren Serengil oyuncuyu savunmak için kırk takla attı. Efendim niye kız hemen o anda ortalığı ayağa kaldırmamış da beş gün sonra dile gelmiş.
Dadılarla, altın emziklerle büyütülmüş Seren hanımcım! 19 yaşında, hayat tecrübesi olmayan, ekmek parası peşinde koşan bir genç kızdan sözediyoruz. O adam ve onun gibiler kırk baharın otunu yemişlere el, yüz süremez ki... Savunmasız, sesini çıkaramayacaklara yeter ancak güçleri.
Seren bir de kanıt istemez mi? “Var mı gören, yok” diyor... Tacizin kanıtı mı olur dangalak!
Genç kız maddi- manevi değil, ceza davası açtı. Önümüzdeki günlerde kim haklı kim haksız ortaya çıkacak. Talat efendi, “20 yaşındaki kızıma travma yaşatanlardan hesap soracağım” diyor.
Özge de ağaç kovuğundan çıkmadı... O’nun babası ne düşünüyor merak ediyorum.