İki kardeş, kız yedi, oğlan 10 yaşında... İkisi de istismar edilmiş... Şüpheliler uzaktan değil. Bazen hiçbir cümle olayın karşılığı olmaz. Bu da öyle bir durum. Ve ortalık alevlendi. Bütün Türkiye ayağa kalkmış durumda. Herkes soruyor; “Şüpheliler nasıl dışarıda olur?”

Ardından annenin sosyal medyada savunmasını okudum. Bazı konularda tereddütüm oluşmadı diyemem. Anne, babanne ve ayrıldığı kocasını suçluyor. Ve belgelerle raporlarla cinsel istismarın olmadığını savunuyor... Linç kültürünü sevdiğimiz için, belki erken hareket ettik. Bilmiyorum. Bu olay artık hukukun işi... Ama görülüyor ki, darmaduman bir aile... Anne hapis yatmış, baba her an içeri girebilir, babaanne oğlunu çocukken terk etmiş, sonra geri dönmüş.

Sonuçta çocuklar için berbat bir durum.

Ama milyonlar konuyla ilgili. Milyonlar konuyu takip ediyor. Artık yargının hata yapma şansı hiç yok. Tek sevineceğimiz durum da bu....

Gelelim başka bir olaya...

LGBT'li bireylerin, İstanbul'da Onur Yürüyüşü'nü görüntülemek isteyen AFP Foto Muhabiri Bülent Kılıç'a polis izin vermedi. Direnince de karga tulumba ters kelepçeyle gözaltına aldılar. Sanki azılı katil, terörist yakaladılar. Olaya ciddi bir tepki gösterildi.

Ben son zamanlarda ilk kez bu kadar gazeteciyi yan yana gördüm. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin yeni başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri pek çok meslektaşımızla birlikte, Hasan Tahsin Anıtı önündeydi.

“Nefes alamıyoruz”sloganıyla gazetecilere yapılan şiddeti kınadılar.

Hepsinin, hepimizin bir amacı var. Mesleğimizi, işimizi yapabilmek. Hepsi bu...

Bir başka gelişme daha oldu.

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı, LGBT'li bireyleri destekleyen bir tişört giydi ve bunu sosyal medyada paylaştı...

Bu kadar cesur bir yaklaşımın sonucunu merakla bekledim. Birkaç zırvanın dışında, çok ama çok büyük bir kitle Antalyalı'nın yanında oldu. Galatasaray Kulübü de olaya sessiz kalmadı ve futbolcusunu destekledi.

Futbol camiası genel olarak maçolukla suçlanır. Böyle bir camiadan, böylesine sağlam bir tavır pek alışık olduğumuz bir şey değil...

Demek ki daha bizde umut var. Demek ki daha tükenmemişiz.