Tatilden dönmüştük. Akşamları deniz kıyısında suda yürümek, gündüzleri yüzmek varken oturduğun mekana geri dönmek insanın moralini bozuyor haliyle. Asık bir suratla eve girerken bir fatura gözüme ilişti. Baktım su faturası...Tam 207 lira... Demek biz evde yokken çeşmeler çalışmayı sürdürüyordu. Üstelik vanadan kapatmamıza rağmen...

Gözlerimi faltaşı gibi açtım ama tutar doğruydu. Oysa biz hiç aksatmadan fatura ödemiştik. Üstelik ortalama 70-80 lira ödüyorduk.

Eve girdiğimizde moralimiz daha da bozuldu. Çünkü sular kesikti. Uyarı yapma gereği bile duymamışlardı.

Durumda bir tuhaflık vardı.

İZSU'nun internet sitesine girerek durumu açıkladım.

Hiç dikkate almadılar... Cevap vermeye bile tenezzül etmediler.

Neyse İZSU Genel Müdürü'nün telefonunu buldum ve aradım. Dönmeyince mesajla durumu anlattım... Sekreteri olduğunu zannettiğim bir hanımefendi adresi ve abone numaramı istedi, verdim.

Ardından bir bey aradı. Abonelerden sorumluymuş. Önce pandemi nedeniyle faturaları düzenli okuyamadıklarını anlattı. Sonra da benim ödediğim faturaları bulup bir şubede durumu düzeltebileceğimi söyledi.

Benim eski faturaları bulmam kolay bir şey değildi. Onların önündeki dökümanlarda tüm ödemelerim gözüküyor olması lazımdı. Bunu anlattım. Yaptıkları suçsuzluğunu ispat et anlamına geliyordu. Oysa aylık faturaların haricinde üç aylık fatura yollayan kendileriydi....

Evde olmadığımızı söylesem, büyük ihtimalle "olsaydınız" diyecekti...

Anlaşamadık ve telefonu kapattım.

Uyarı yapılmadan suyu kestikleri için açtılar. Daha sonraki günlerde gelen her faturayı ödedim, sadece mükerrer olan 207 liralık fatura hariç.

Tabii ki; faiz hiç durmadan ekleniyordu. Sonunda fatura bedeli 270 lira civarına geldi. Su saati benim üzerime değil. Ev sahibim bir tapu işlemi için İZSU'ya gitmiş, bu faturayı tahsil etmeden işleminizi yapmayız demişler. O da mecburen bu netameli faturayı, hatta daha vadesi gelmeyen bana ait bir faturayı daha ödemiş. Ben de kendisine ödedim.

Böylece İZSU yıllardır kendisine hiç aksatmadan ödeme yapan bir abonesi karşısında büyük bir zafer kazanmış oldu...

Bravo İZSU'ya, bravo onun yöneticilerine...

Artık tüm protokollerde kasılarak yürüyebilirler. Nede olsa halka karşı bir galibiyetleri daha oldu...

Biz çalışır öderiz.

Onlar otursun, aman yumurtaları soğumasın...