Sezonu, pazar günü oynayacağı Van BŞB deplasmanıyla açacak Karşıyaka'nın başarılı sol beki Onur Kintaş, "Bu yıl çıkış sezonumuz olacak. Zamanı geriye saracağız ve eski başarılı günlerimize döneceğiz" dedi.

LEVENTKarşıyaka'nın yeni sezon heyecanı pazar günü Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanıyla başlıyor. Zorlu karşılaşma öncesi takımın deneyimli oyuncularından Onur Kintaş, Kaf Kaf'ın son durumunu 9 Eylül Gazetesi'ne anlattı. Son 3 yılda 2 kez küme düşerek taraftarı üzdüklerini, bu sezondan itibaren artık çıkışa geçeceklerini ifade eden Onur, "Küme düşme acısının yanında 2. Lig'de Play Off'u da son haftalarda kaçırarak futbolseverlerimizi üzmüştük. Artık yeniden eski başarılı günlere dönmenin zamanı geldi. 7 yıldır Karşıyaka bünyesindeyim ve ilk defa bu kadar düzenli bir sistemin içindeyim. Başkanımız Turgay Büyükkarcı ve Başkan Vekilimiz Gökhan Şensan kulübe bir düzen getirdi. Artık başıbozukluk yok. Futbolcuların maaşları ödeniyor. Personelin yüzü gülüyor. Zamanı geriye sarıp, üst liglerde olduğumuz günlere geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.


Göztepe daha zorlu süreçten geçti


Kaf Kaf gibi bir çok takımın zor günler yaşadığını ve geri dönmeyi başardığını ifade eden 1992 doğumlu sol bek, "Göztepe bizden daha kötü durumdaydı. Amatör kümeye kadar düştü ve şu an bulunduğu durum ortada. Biz de şu an alt liglerde olabiliriz ama Karşıyaka'nın yeri Süper Lig'dir. En hafif hasarla atlatıp elbet geri döneceğiz" cümlelerini kullandı. Son yıllarda lige iyi başlayamamanın sıkıntısını yaşadıklarını, bu sezon Van'dan en azından puanla dönmek istediklerinin altını çizen 26 yaşındaki futbolcu, "Bu sene hepimiz daha arzuluyuz. Lige moralli başlarsak, bir seri yakalayabiliriz. 3. Grup'un içinde en zorlu kademeye düştük. Bir çok belediye takımıyla oynayacağız. Ancak biz de Karşıyaka'yız ve artık taraftarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz" dedi.

Kamp döneminin yıldızı


Yeşil kırmızılı takımın teknik direktörü Ufuk İskender'in kendisi hakkında, "Kamp döneminin yıldızı" açıklamasına teşekkür eden Kintaş, "Geçen sezonun son haftalarında arka adelemde yırtık oldu. Yaz boyunca çok iyi çalıştım. Kuvvet çalışmalarına ağırlık verdim. Ufuk Hoca'nın yardımcısı Volkan Hoca'yla birlikte gece gündüz salondaydık. Yeni sezonda çıkış yapmak amacındayım. Adımın daha çok duyulmasını hedefliyorum ve takım olarak bir üst lige yükselmek istiyoruz" diye konuştu.

Taraftar bu sezon çok gol izleyecek


Teknik Direktör Ufuk İskender'in hücumu seven bir yapısı olduğunu vurgulayan Kintaş, "Bize, "Aklınız hep ileride olsun" diyor. Topu aldığınızda dikine oynayın talimati veriyor. Ufuk Hoca oynatmak istediği futbolu bize ikna etti. Bizimle arası, baba oğul ilişkisi gibi. İstediğimiz zaman odasına gidip derdimizi anlatabiliyoruz. Arzulu ve hırslı yapısını bize çok iyi yansıtıyor. Taraftar, emin olsun ki, bu sene Karşıyaka maçları çok gollü ve zevkli geçecek" dedi.

Doğukan patlama yapacak


Genç futbolcular içinde Doğukan İnci'nin bu sene büyük patlama yapacağını kaydeden 1992 doğumlu sol bek, "Geçen yılın son haftalarında yeteneğinde ufak pasajlar sergilemişti. Milli takıma seçildi ve bir çok takım onun peşinde. Yeni sezonda onunla önlü arkalı oynayacağız ve çok gol atacağına inanıyorum. Ayrıca İlyas, Görkem Batuhan Mahir gibi gençler de 11'de oynayacak kalitede. Umarım tecrübeli ve genç oyunculardan oluşan güzel bir harmanla üst sıraları zorlarız" dedi.

Eski Emniyet Müdürü Kaf Kaf'ın yolunu açtı


Kaf Kaf'a transfer oluş sürecinde Karşıyaka eski il emniyet müdürü Gürsel Yıldız'ın desteği olduğunu ifade eden Onur Kintaş, "Futbola, memleketimin takımı Marmarisspor'da başladım.
Kulüp 2. Lig'deyken ekonomik sorunlardan dolayı kapanınca, yeni bir maceraya atılmam gerektiğini hissettim. O orada İzmir Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nu kazandıktan sonra Karşıyaka'ya gelme ihtimalim belirdi. Marmarisspor'da beni yetiştiren hocalardan biri, Karşıyaka eski il emniyet müdürü Gürsel Yıldız'ın yakın arkadaşıydı. Kendisi koyu Karşıyaka taraftarı olduğundan, beni de bir kaç maçta izleyip beğenmesinden dolayı Kaf Kaf'a transferimi sağladı. Şimdi Afyon İl Emniyet Müdürlüğü yapıyor. Aile büyüğümdür ve kendisiyle her zaman görüşürüz. Karşıyaka'nın yeniden eski günlerine dönmesini biraz da Gürsel Müdürümüz için istiyorum" dedi.