Muay Thai'de Türkiye Şampiyonu olan Yeşilovalı sporcu Tuana Erdoğan hedef büyüttü. Genç sporcu 2 Ağustos'ta Tayland'da yapılacak Dünya Şampiyası'nda İzmir'e altın madalya getirmek istiyor.

LEVENT57 sporcuyu bünyesinde bulunduran mütevazi bir kulüp olan Bornova Yeşilova'da faaliyet gösteren Karacaspor, Türkiye Şampiyonu çıkarmanın gururunu yaşıyor. 10-17 Temmuz tarihlerinde Çanakkale'de düzenlenen Muay Thai Minik- Yıldız Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan 2005 doğumlu Tuana Erdoğan İzmir'in gururu oldu. Erdoğan vakit kaybetmeden 2 Ağustos'ta Tayland'da organize edilecek Dünya Şampiyonası'nda hazırlanıyor. Genç sporcunun hedefi ise dünyanın en büyüğü olarak, İzmir Yeşilova'ya Dünya Şampiyonu olarak dönmek. Başarılı dövüşçünün antrenörü Nuri Karaca, sporcusunun büyük fedakarlıklar göstererek şampiyonluğa ulaştığını ifade etti.


Adım adım hedefe ulaştı


Karaca, "Tuana 9 yaşında spor yapmak istediğini söyleyerek kulübe geldi. Branşını seçmek için genel bir çalışma yaptık ve Muay Thai ve Wushu'da yeteneği olduğunu keşfettik. Ardından başarılar art arda geldi. 2 defa Wushu'da Türkiye 3.'lüğü, 1 kere Muay Thai'de Türkiye 3'lüğü ve son olarak Muay Thai'de Türkiye şampiyonu oldu. 3 yıldır ben geliyorum diyordu. Eğitiminden, sosyal yaşamından büyük fedakarlıklarda bulunarak tırnaklarıyla kazıya kazıya şampiyon oldu. Ama hedefleri bitmedi. Tayland'da da Dünyanın en iyisi olup bayrağımızı göndere çekerek İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya dinletmek istiyoruz" diye konuştu. 2001 yılında faaliyete başlayan Karaca Spor Kulübü'nün bir çok Türkiye Şampiyonu çıkardığını ancak uluslararası başarıya henüz ulaşmadığını ifade eden Karaca, "Bu ilki Tuana'yla yaşamak hedefindeyiz" dedi.

Tuana: İzmir'e altınla döneceğim


Türkiye şampiyonu olarak İzmir'in göğsünü kabartan 2005 doğumlu Tuana Erdoğan, spora babasını n vesilesiyle başladığını böyledi. Erdoğan, "Güzel Sanatlar Bölümü'nde okumak istiyordum. Babam özgüvenim yerine gelsin diye dövüş sporlarıyla uğraşmamı istedi. İyi ki de ringlerle tanışmışım. İzmir şampiyonluğu, Ege birinciliği, Türkiye çapında gümüş ve bronz madalyalar derken, geçtiğimiz hafta içi Türkiye şampiyonu olmayı başardım" cümlelerini kullandı. Ablasının da Wushu ve Muay Thai'de hakem olduğunu kaydeden Tuana, "Beraber bu spora başladıktan sonra o saha dışında görev almayı tercih etti. Ona ve aileme bir sözüm var. 2 Ağustos'ta Tayland'da yapılacak Dünya Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek" diye konuştu.


Gündüz şoför akşam antrenör


Sporculuğu döneminde 1 Türkiye şampiyonluğu da bulunan, Karaca Spor Kulübü'nün kurucusu ve antrenörü Nuri Karaca, aynı zamanda ESHOT şoförü. Yoğun geçen zamanını şöyle anlatan Karaca, "Dövüş sporlarından para kazanmak hayalden öte bir şey değil. Ekmek paramızı kazanmak için gündüzleri belediye şoförlüğü yapıyorum. Akşam üstü de kulübe gelip çocukların hem antrenörü, hem ağabeyi hem sırdaşı oluyorum. Eksik olan derslerine yardım ediyoruz. Kulübümüzde dövüşen ve şu an öğretmen olan arkadaşlarımız var. Onları çağırıp, dersi zayıf olan öğrencilerimize zaman zaman yardımcı oluyorlar. Bu tür sosyal sorumluluk hareketlerimiz sürüyor" dedi.

Tayland hayalini gerçekleştirdi


Tuana'nın ailesi de kızlarınını başarısından dolayı büyük gurur yaşıyor. Anne Hacer Erdoğan, kızının spora başlamasından itibaren en büyük hayalinin Tayland'daki ringlerde dövüşmek olduğunun altını çizerek, "Hayatındaki birçok şeyden fedakarlık yaptı. Arkadaşlarıyla gezmedi. Yeri geldi okulunu aksatmak durumunda kaldı. Tatillere gidemedi. Kulüpte çalıştıktan sonra evde de koşu bandı ve kondisyon bisikletinden ayrılmazdı. Çalışmasının karşılığını aldı" sözlerini kullandı. Baba Ali Erdoğan da, "Şehir içi ya da dışı tüm müsabakalarına gitmeye çalışıyoruz. Son final maçında da Antalya'daki tatilimizi yarıda bırakıp Çanakkale'ye gittik. Onun şampiyonluğunu izledik. Büyük gurur duyduk. Umarım kızım Tayland'dan da başarıyla döner" dedi.