Karşıyaka, sakatlığı devam eden Can Erdem'in yokluğunu bir türlü dolduramadı. Ligin ilk 3 maçında forvet hattında sırayla Hakan Kuş, Bartu ve Battal oynamasına rağmen istenilen verim alınamadı.

Haber / Levent ARIÖZ

Karşıyaka, ligin ilk 3 maçını sakatlığı nedeniyle kaçıran yıldız forveti Can Erdem'in yokluğunu bir türlü dolduramadı. TFF 2.Lig'in ilk 3 haftasını 4 puanla tamamlayan Kaf Kaf, Sakaryaspor, Bandırmaspor ve Silivrispor mücadelelerinde 3 farklı forvet denemesine rağmen istediği verimi alamadı. Ligin ilk müsabakası olan Sakaryaspor maçında santrfor bölgesinde Hakan Kuş'a şans veren Teknik Direktör Atilla Güneş, 0-0 biten maç sonrasında forvet seçimini değiştirme kararı aldı.
İkinci hafta Silivrispor karşısında takımın bir diğer genç forveti Bartu Umut'u gol ayağı olarak görevlendiren Güneş, 2-1'lik galibiyete rağmen Bartu'dan da vazgeçti.

Forvetini bulamadı

Son Bandırmaspor maçında bu kez asıl bölgesi sağ açık olan Battal'ı ileri uçta görevlendiren Atilla Güneş, ikinci yarı Bartu ve Hakan Kuş'u oyuna sokmasına rağmen 1-0'lık mağlubiyeti engelleyemedi. Geçen sezon attığı 17 golle Kaf Kaf'ın skor yükünü çeken Can'ın yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Yeşil Bursa ve hafta sonundaki Niğde Belediyespor karşılaşmalarına da yetişemeyeceği öğrenildi. Öte yandan Kaf Kaf, ligdeki önemli sınavlar arefesinde başka fire vermemek için kupada gençlerinden yararlanacak. Teknik heyet, çarşamba günü 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Yeşil Bursa ile deplasmanda oynanacak kupa maçında ligde fazla şans bulamayan Harun, Fatih, Ersagun, Mustafa Değirmenci, Mehmet, Batuhan, Bartu gibi gençlerini sahaya sürecek.

Lisans için ek süre talebi

Karşıyaka, 2. Lig ve 3. Lig'deki bazı kulüplerle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF), Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenilemek için 20 Eylül'e uzatılan ek sürenin bir kez daha uzatılması talebinde bulundu. TFF, daha önce 31 Temmuz'da dolan ek süreyi 20 Eylül'e uzatmıştı. Sportif, altyapı, personel, hukuki, idari ve mali kriterleri çarşamba gününe kadar yerine getirip belgelerini TT'ye teslim edemeyen kulüpler, süre uzatılmazsa 3 puan silme cezası alacak. Geçtiğimiz günlerde de FIFA, eski futbolculardan Banahene'nin ödenmeyen 56 bin 500 euro alacağı nedeniyle Karşıyaka'nın 3 puanının silinmesine karar vermişti.