İlk iki haftada 4 puan toplayan siyah beyazlı takım yarın İstanbulspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Necmi Kadıoğlu Stadı'nda saat 19.15'te başlaşacak müsabakayı Murat Erdoğan yönetecek.

Spor Toto 1. Lig'de ilk 2 haftada 4 puan toplayan 5. sıradaki Altay, bugün deplasmanda kendisiyle aynı puanda ancak bir basamak üzerinde yer alan İstanbulspor'la karşı karşıya gelecek. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda saat 19.15'te başlaşacak müsabakayı Murat Erdoğan yönetecek. Siyah-beyazlılarda eksik bulunmazken Teknik Direktör Alper Avcı, 18 kişilik kadroya sol bek Serkan'ın yerine forvet Hüsamettin'i dahil etti. Altaylı taraftarlar geçen haftaki Afyon deplasmanında olduğu gibi İstanbul'da da takımlarını yalnız bırakmayacak.

Altay Sportif Direktörü Özden Töraydın önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, “Zor bir maç bizi bekliyor. Rakibimiz ilk haftada Afjet Afyonspor'u 4-3 mağlup ederek gücünü gösterdi. İkinci haftada ise zorlu Gaziantep deplasmanından beraberlikle ayrıldılar. İyi bir oyun sergilediler. Bu ligde her takım güçlü. Biz de ona göre hazırlanıyoruz. Her puan çok önemli" diye konuştu. Siyah beyazlı takım, rakibiyle oynadığı son 8 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. İzmir ekibi en son 2000 yılında deplasmanda 1-0 yenildiği İstanbulspor karşısında bu tarihten sonra çıkdığı müsabakalarda 5 galibiyet, 3 beraberlik aldı. İki takım arasında 2008'de oynanan son randevuyu Altay, deplasmanda 5-0 kazandı. İzmir ekibi bu hafta sahadan 3 puanla ayrılması halinde ilk dış saha galibiyetini elde edecek. Ligde iki takımın da 4'er puanı bulunurken, 5'inci sıradaki Altay bir basamak üstünde yer alan İstanbulspor'u geride bırakmayı hedefliyor.

ALTAY


Emre - Yasin, İbrahim Öztürk, Gençer, Özgür, Ferhat, Metin, Kappel, Aganovic, Pedro, Paixao