Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi ile birlikte İzmir Spor Tarihi sempozyumu gerçekleştirdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Yaşar Üniversitesi'nin desteği ile düzenlediği "İzmir Spor Tarihi Sempozyumu" açılış konuşmalarıyla başladı. İzmir’in Türk spor tarihi açısından öneminin ele alındığı sempozyum 9 ayrı oturumda gerçekleştirildi. Çok sayıda araştırmacı ve akademisyen yaptıkları sunumlarda birbirinden çarpıcı bilgiler paylaştı.Yaşar Üniversitesinde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Dinçer Osmanlı döneminden cumhuriyete kadar bir çok farklı spor dallarından bir çok konuya değinileceğini kaydetti. Üniversitelerin sadece akademik ve bilimsel iddialarla var olamayacağını ifade eden Prof. Dr. Dinçer aynı zamanda kentin kültürünü oluşturan sanat ve spor alanlarında da hizmet etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, sporla gençlerin olumsuz alışkanlıklardan uzak kalmasının sağlanabileceğini ve iyi ahlaklı vatandaş yetiştirilebileceğini kaydetti.

Okumuş: İzmir bir hazine


TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak 55 yıl geçmişe sahip bir meslek kuruluşunu temsil etmenin getirdiği sorumlulukla son 6 yılda İzmir’in spor ve spor gazeteciliği dünyasına önemli katkılar sağlayacak organizasyonları başlattıklarını söyledi. Okumuş, " 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İzmir, kendisini özel kılan birçok niteliğinin yanında bu topraklarda modern sporların ilk kez yapıldığı şehir olma özelliğini de yaşıyor. İzmir’in spor tarihi denilince aklımıza kentimizin sahip olduğu asırlık spor kulüpleri geliyor. Oysa bu sempozyuma gönderilen bildirilerin konu başlıklarına bakınca aslında bir hazineyle karşı karşıya olduğumuzu göreceğiz. Sempozyumun gelecek yıllarda devam ettirilmesinin hem kültürel hem sportif açıdan Izmir’e önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.”