İzmir Atletizmi'nin geleneksel yarışlarından Torunlar Atletizm Şampiyonası’nın 33.’sü nefesleri kesti. Sıcak havaya rağmen minik sporcuların azmi büyüklere şapka çıkarttı.

Geleceğin şampiyon atletleri, İzmir Atatürk Stadı Seha Aksoy Sahası'nın ev sahipliği yaptığı 33. Torunlar Atletizm Şampiyonası’nda buluştu. İki gün süren yarışların finali dün koşuldu. Seçme müsabakalarına 2315 atlet katılırken, finalde 260 sporcu madalya için mücadele etti. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karşıyaka Rotary Kulübü tarafından çocukları küçük yaşta spora yönlendirmek adına düzenlenen turnuva nefesleri kesti. Sıcak havaya rağmen gelecegin atletleri dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Sporcuların aileleri ve okul arkadaşlarıın katılımıyla Seha Aksoy Atletizm Sahası'nda renkli görüntüler oluştu. İzmir’de yer alan 50’ye yakın okuldan yüzlerce öğrenci, Seha Aksoy Atletizm Sahası’nı karnaval alanına çevirdi. 8 ile 14 yaş kategorisinde piste çıkan gençler ilk 3 sıraya girip Türkiye şampiyonalarında yarışma şansını sonuna kadar zorladı. Genç sporcular 50, 60, 75, 100, 600, 4*100 metre koşu, uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu, cirit atma ve gülle atma branşlarında dereceye girmek için piste çıktı.


Dereceye girenlere Uzay Kampı


Torunlar Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden en başarılı 4 erkek ve 4 kız, Türkiye'de sadece İzmir'de bulunan Gaziemir'de yer alan Uzay Kampı(Space Camp Turkey)'na katılmaya hak kazandı. Ayrıca ferdi dalda en başarılı ve erkek ve kıza ödül verildi. En başarılı 3 öğretmen de ödül almaya hak kazandı. Sıcak havaya rağmen kusursuza yakın bir turnuva geçirdiklerini ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hikmet Öncel, "Katılımın yoğun olması sevindirici. Sponsorların desteğiyle eksiksiz bir turnuva tamamladık. Geleceğin olimpik atletleri ilk kez burada filizlenmiş ve vitrine çıkmış oldu. İzmir'in geleceği olan genç sporcularımız yıllardır geleneksel hale gelen Torunlar Atletizm Şampiyonası'na renk kattılar" ifadelerinde bulundu.