İzmir'in Tire ilçesindeki Tayfur Çiçek Stadı'nın adı, Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alının kararla 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı' olarak değiştirildi.

Tire Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısı, dün (çarşamba) yapıldı. 31 Mart'taki yerel seçimlerde Millet İttifakı'ndan belediye başkanı seçilen İYİ Partili Salih Atakan Duran'ın başkanlık ettiği toplantı, iyi dilek ve temennilerin belirtilmesiyle başladı. Komisyonların da seçildiği toplantıda, daha sonra Beledriye Başkanı Duran'ın Tire Tayfur Çiçek Stadı'nın isminin 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' olarak değiştirilmesi önerisi görüşüldü. Başkan Duran ile 14'ü Millet İttifakı, 11'i Cumhur İttifakı'ndan seçilen meclis üyelerinin oylarıyla isim değişikliği kabul edildi. Karar salonda bulunan izleyiciler tarafından uzun süre alkışlanırken, bir süre "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye slogan atıldı. Kararla birlikte Belediye Başkanı Atakan Duran, seçim vaatleri arasındaki, stadın ismini 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' olarak değiştirme sözünü yerine getirmiş oldu.

'Belediyenin borcu 58 milyon TL'

Meclis toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Belediye'nin mevcut durumu hakkında bilgi verdi.

Belediyenin 58 milyon TL borcu bulunduğunu belirten Başkan Duran, "Bu borca daha işçi davaları ve mahkemesi süren gölet arazisi tazminatları dahil değil. Ama biz bu sorunların hep birlikte üstesinden geleceğiz. Mutlu insanların yaşadığı bir Tire için çalışacağız. Tire'nin ve Tireliler'in ihtiyacı neyse bunu el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Bundan sonra bütün toplantılarımız halkımızın huzurunda olacak. Belediyede artık kapalı kapılar ardında kararlar alınmayacak" dedi.