İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin işbirliğiyle inşa edilen 15 bin kişilik Tire Stadı'nda sona yaklaşıldı. Maliyeti 60 milyon TL'yi bulan stat, 2 ay içinde maç oynamaya hazır hale gelecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliğiyle kente kazandırılan 15 bin kişilik stat görücüye çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çimlendirme çalışmaları tamamlanan yeni stadın iki ay içinde maçlara ev sahipliği yapmaya hazır olacağını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyenin işbirliğiyle UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nda artık sona yaklaşıldı. Yaklaşık 60 milyon TL'yi bulan maliyetinin %75'i Büyükşehir, %25'i Tire Belediyesi tarafından karşılanan kentin yeni stadı, spor basınının temsilcilerini ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, misafirlere stadın son durumu hakkında bilgi verdi. Yeşil çimler arasında topla ilk paslaşmayı da iki başkan yaptı.

Tire Stadı iki ay sonra tamam


Başkan Aziz Kocaoğlu, verdikleri maddi destekle bugünkü haline gelmesini sağladıkları stadı birkaç ay içinde hizmete açacaklarını belirterek şöyle konuştu: "2 ay sonra müsabaka yapılabilecek noktaya gelecek. İsteyen İzmir kulüpleri burada maçlarını oynayabilirler. Aynı zamanda Küçük Menderes'te çok ciddi bir nüfus ve sporsever hemşehrilerimiz yaşıyor. Umuyorum burada futbol camiamız mutlu olur, şehrimizin kalkınmasına da katkı sağlar."

Tire'nin değil İzmir'in stadı


Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise yaptıkları protokole göre stat inşaatının maliyetinin yüzde 75'inin Büyükşehir, yüzde 25'inin kendileri tarafından karşılandığını, arsanın da Tire Belediyesi'nin mülkü olduğunu söyledi. Başkan Çiçek, bitiş tarihine kadar maliyetin 60 milyon TL'yi bulacağını belirterek, "Günde yaklaşık 3 saatim burada geçiyor. Adeta bir işçi çavuşu gibi denetliyorum. Sürekli kalite kontrolleri yapıyoruz. Üst örtü bittiğinde, iki tane karşılıklı 4x6 m. skorboard geliyor, en yüksek pikselli. Işıklar yandığında geceleri bambaşka bir görüntü oluşuyor" diye konuştu. Levent ARIÖZ