İzmir Büyükşehir Belediyespor'un Avrupa ve Dünya şampiyonu güreşçisi Kerem Kamal, 9 Eylül TV'nin konuğu oldu. Sporizm programını hazırlayan Levent Arıöz'ün sorularını yanıtlayan 23 yaşındaki sporcu, güreşe nasıl başladığını, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki hayal kırıklığının nedenini ve 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki hedefleriyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Son olarak Ekim ayında U23 kategorisinde dünya şampiyonu olan Kamal, güreşe tamamen tesadüfen başladığını şöyle anlattı: "10 yaşında atletizm ile spora adım attım. Bir gün idman sonrasında çok yorulmuştum ve basketbol sahasında oturup dinleniyordum. Güreşçi arkadaşlarım geldi. Bizim salon var. Minderde yatar dinlenirsin dediler. O zamanlar çok hiperaktiftim. Güreş salonuna girdim. Minderin yumuşacık olduğunu gördüm ve akrobatik hareketler yaptım. O zamanki güreş hocası Süleyman Güngör beni takla atarken gördü. Ki başarılarımın baş mimarıdır. Ertesi gün sabah 10.00'da burada olmanı istiyorum dedi ve böylece güreş hayatım başladı. Ardından da Dünya ve Avrupa şampiyonluğu başta olmak üzere bir çok derece elde ettim. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmeye hak kazandım"

İZMİR'DE EVİMDE HİSSEDİYORUM

Manisalı bir sporcu olarak uzun yıllar İstanbul'da spor hayatına devam ettikten sonra, Ağustos ayında İzmir Büyükşehir Belediyespor'a transfer oluş hikayesini şöyle anlatan Kamal, "İzmir BŞB'de sevdiğim insanlar olması gelmemi tetikledi. İzmir'in adını dünya şampiyonasında duyurmak beni çok mutlu etti. Evime gelmiş gibi hissediyorum. İzmir'e dünya şampiyonluğu armağan ettiğim için gururluyum. Kariyerimde eksik olan parçayı tamamladım. Yıldızlarda, gençlerde, Dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşadım. U23'teki son senemde dünya şampiyonluğu aldığım için mutluyum" diye konuştu.

2020'de psikolojik olarak hazır değildim
2020 Tokyo Olimpiyatları'na dereceye girememesinin sebebini mental olarak hazır olamamasına bağlayan genç güreşçi, " Fizik olarak güçlü bir durumdaydım. Günde 3 antrenman yapıyordum. Mental olarak hazır olamamam beni dağıttı. O hayalime doğru giderken keyif alamadım. Ölüm kalım meselesi haline getirmiştim. Eksik olan parçayı şimdi tamamlıyorum. Psikolojik destek alıyorum. 2024 Paris olimpiyatlarına gidersem herşey farklı olacak. Olimpiyat madalyasını getirmek için elimden gelenin fazlasını vereceğim" cümlelerini kullandı.

Kafes dövüşçüsü olabilirim
"Güreşçi olmasaydım kafes dövüşçüsü olmak isterdim" diyen Kerem Kamal, "Müsabakalar oynanırken oluşan o atmosfer beni çekiyor o spora. Ki hala o spora yönelebilir miyim diye düşünüyorum. Kendimi anlatabileceğim, gösterebileceğim bir platform" dedi.

Örnek aldığım güreşçi Suriyan
Stilini en beğendiği güreşçinin İranlı Hamit Suriyan olduğunu kaydeden Kerem Kamal, " Şu an takım arkadaşı olmaktan gurur duyduğum Rıza Kayaalp'i de es geçemem. Çok büyük bir kazanan. Tarihte kırılmadık rekor bırakmadı. Onun yanı sıra Yasemin Adar, Taha Akgül. Hamza Yerlikaya, Selçuk Çebi gibi çok büyük şampiyonların da adını zikretmemek olmaz.