Bucaspor'un yeni başkanı Cihan Aktaş, öncelikle maddi olarak düzlüğe çıkmak için çabaladıklarını, transfer yasağını kaldırmayacaklarını, altyapıya ağırlık veren küllerinden doğan bir Bucaspor hedeflediklerini söyledi.

LEVENTBucaspor'da geçtiğimiz günlerde yapılan kongreyle başkanlık koltuğuna oturan Cihan Aktaş, Bornova'daki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında zor günlerden geçtiklerini ve şampiyonluk hedefinden bahsetmelerinin gerçekçi olmayacağını söyledi. Eski yabancı futbolculara olan borçlar nedeniyle takımın sezona eksi puanla başlama tehlikesi yaşadığını hatırlatan başkan Cihan Aktaş, "Dady, Henrique ve Pariente gibi alacaklılarla görüşmeler sürüyor. Uzlaşıcı davranıyorlar. Eksi puan cezası almamak için çalışıyoruz. Bu konuyu çözeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Küllerinden doğacak


Büyük bir borç yüküyle karşı karşıya olduklarını ancak bu durumu aşacaklarına inandığı için başkanlık görevine soyunduğunu ifade eden Aktaş, "Kulüp uçurumun kıyısında. Düştü, düşeçek. İnsanların yönetimde yer almaktan çekindiği bir dönemde göreve geldik. Gerçekçi bakmak lazım. Bütçe sıkıntısı var, borçlar daha da artacak. Önceliğimiz geri gidişi durdurmak. Bataklıktaki suyu kurutacağız. Altyapısıyla küllerinden doğan bir Bucaspor hedefliyoruz. Bu sezon ilk hedef ligde kalmak, gelecek yıl şampiyonluk için oynayacağız. Futbolcu, yönetim, teknik kadro ve taraftar hep birlikte bütünleşecek" dedi.

Şirketleşme olacak


Bucaspor'u şirketleştirmek için kolları sıvadıklarını belirten Başkan Cihan Aktaş, "Olağanüstü genel kurulda, kulübün A.Ş. olması için önerge verdim ancak kabul edilmedi. Kulübün şirketleşmesi adına bir komisyon kuracağız. Komisyonun başında da ben olacağım. Bucaspor'un A.Ş. olması kulübe fayda mı getirecek, zarar mı bunun araştırmasını yapacağız. Ben Bucaspor'un kurtuluşunun şirketleşmeyle geleceğine inanıyorum. Şirketleşmeden neden kaçıldığını anlamış değilim. Bucaspor'dan daha borçlu, neredeyse batmış kuruluşları devralıp kara geçirdim. Bu işin de üstesinden geleceğiz. Yeni sezonda Bucaspor'un kendi ayakları üstünde durması için çalışacağım. 2019-20 sezonundan itibaren atılıma geçeceğiz ve şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağız" ifadelerini kullandı.


Takımla buluştu


Bucaspor'un yeni başkanı Cihan Aktaş dün sabah basınla tanışmasının ardından temposunu hiç düşürmedi ve öğlen yemeğinde futbol takımı ile bir araya geldi. Teknik Direktör Yüksel Kepoğlu ve yardımcılarının da katıldığı yemekte oyuncuların keyfi yerindeydi. Başkan Aktaş yaptığı açıklamalarla uzun zamandır sıkıntılı günler geçiren oyuncuların yüreğine su serpti.

İstersem transfer yasağını açarım


"Öncelikli borçlar varken transfer yasağını açmak mantıklı değil" diyen Başkan Aktaş, "İstesem eski futbolculara olan taksitlendirilmiş alacakların bir kısmını ödeyip yasağı transferin önünü açabilirim. Ancak Bucaspor'a uzun vadede bir katkısı olmaz. İlk olarak kulübe eksi puan cezası gelmemesi için uğraşıyoruz. Bu sezon takımın geri gidişatını durdurursak büyük başarı. 2. sezonumuzda da atağa geçip şampiyonluk sözünü telafuz edebiliriz. Ancak kesinlikle futbolcuların aklında şampiyonluk olmadı. Geçen gün onlarla bir toplantı yaptık. Onlara sezonu lider bitirmekten başka bir şey düşünmemelisiniz dedim. Biz futbolcularımız ve çalışanlarımızın hakedişlerini ödedik. Artık sıra onlarda. Onlar sezonun gidişatında iyi bir performans sergilerlerse tabii ki zirve için ümitlenebiliriz. Bizim işimiz; önce mali olarak ayaklarımızın üstünde durmak. Sportif olarak da altyapıya önem vererek bu işi kendi içimizde halletmek" cümlelerini kullandı.