Yaz transfer döneminde Menemen Belediye ile anlaşan ancak Karşıyaka'nın özel ricası sonrası takımıyla sözleşmesini uzatan Tayfun Pektürk, sarı lacivertlilerle şampiyonluk yarışı vereceği sezonda KSK'de kalıp küme düşme acısı yaşadı.

LEVENTKarşıyaka'nın deneyimli futbolcusu Tayfun Pektürk, şampiyonluk sevinci yaşayabileceği bir sezonda küme düşme kabusuyla karşılaştı. Sezon başında Menemen Belediyespor'la el sıkışan, ancak yeşil kırmızılı camianın özel ricası sonrası KSK'de kalan Tayfun, Menemen'le şampiyonluk yarışı yapma imkanı varken, Kaf Kaf'la küme düştü. Mayıs 2017 itibariyle Karşıyaka ile sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki futbolcu, şampiyonluk için iddialı bir kadro kuran Menemen Belediyespor ile 1 Haziran 2017'de el sıkışmıştı. Menemen Belediye Başkanı ve sarı lacivertli kulübün onursal başkanı Tahir Şahin'le imza töreninde buluşan tecrübeli forvet oyuncusu 2 yıllık mukaveleye imza atmıştı. Suat Kaya yönetiminde üst üste transferler yapan sarı lacivertliler, Tayfun hamlesiyle TFF 1.Lig'e çıkma yolunda güçlü bir kadro kurmuştu.

Özel ricayla KSK'de kaldı


Ardından Karşıyaka karşı bir hamle yaparak Tayfun'u takımda tutmuştu. Transfer yasağı bulunan yeşil kırmızılı kulüp, Menemen cephesine ricada bulunarak takımın bulunduğu zor durumda Tayfun'un transfer edilmemesini istemişti. Menemen de çağrıya olumlu yanıt verip deneyimli kanat oyuncusunu takıma katmaktan vazgeçmişti. O dönem Karşıyaka Spor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer almıştı: "Menemen Belediye Başkanı sayın Tahir Şahin ile konuşup ilgi ve anlayışına teşekkür edilmiş ve futbolcumuz anlaştığımız şartlar ile sözleşmesini imzalamıştır. Tayfun Pektürk, kulübümüz futbolcusu olarak yeni sezonda da bizimle beraber olacaktır. Tayfun'a önümüzdeki sezonda takımımızla başarılar diler, Menemen Belediye Başkanı sayın Tahir Şahin'e dostluk ve anlayışından ötürü teşekkür ederiz."

3 hafta kala küme düştü


Sezona yeşil kırmızılılarda devam eden 1988 doğumlu Tayfun Pektürk, geçen yılki performansından uzak kalıp ligin bitimine 3 hafta kala küme düşme acısı yaşadı. 2016-17'de 26 lig maçında 7 kez ağları sarsan Tayfun, bu sezon 1 golde kalıp ligde tutunamayan takımına yardımcı olamadı. Son anda çıkan pürüz sebebiyle transfer olamadığı Menemen ise İkinci Lig Kırmızı Grup'ta uzun haftalar ligi lider götürdü. Sezonun bitimine 2 hafta kala liderin 2 puan gerisinde 2. sırada bulunan Suat Kaya'nın ekibi, TFF 1.Lig'e yükselmek için vargücüyle çabalıyor.