Haber/ Levent ARIÖZ

Pandemi kurallarının bitip, normalleşme dönemine geçilmesiyle yeni sezonda futbol maçlarının da artık seyircili oynanması bekleniyor. Yaklaşık 1 buçuk yıldır boş tribünlere oynayan futbolcular da yeniden o ambiansa kavuşmak için gün sayıyor. Süper Lig'de taraftar desteğini en çok hisseden kulüplerden biri olan Göztepe'nin başarılı orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu da, şimdiden taraftarlarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Yeni sezon öncesi Ankara'da ailesiyle vakit geçiren 30 yaşındaki futbolcu, 9 Eylül Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı. "Gürsel Aksel Stadı'nda doya doya dolu tribünlere oynayamadan pandemi kuralları başladı" diyen deneyimli orta saha oyuncusu, "Harika stadımızda dolu tribünler önünde oynamayı özledik. Umarım yeni sezonda Göztepe camiasını en iyi şekilde temsil ederiz. Her takımın taraftarı var. Ama bizim ambiansımız çok farklı. Çok güzel bir stadımız var. Taraftar takımla bütünleşiyor ve yeni sezonda tribünlerin dolmasıyla İzmir'de çok zor kaybeden bir takım olacağız" dedi.

OBİNNA İLE İYİ İKİLİ OLDUK

Geçen sezon orta sahada Nijeryalı oyuncu Nwobodo Obinna ile çok iyi bir uyum yakaladıklarının altını çizen Soner Aydoğdu, " Futbolculuğundan çok insanın karakterine önem veririm. Bir kere çok efendi bir kişiliğe sahip. Saha içine gelirsek o daha defansif yönde katkı verdi. Ben de iki yönlü oynadığım için hücuma daha rahat çıkmama yardımcı oldu. İlk yarı başka mevkilerde denendiği için katkı veremedi ama ikinci yarı ön liberoda defansif hamleleriyle fark yarattı. Top kapma anlamında çok iyi. Hücumda da kendini geliştirirse çok özellikli bir oyuncu olur" diye konuştu.

Ünal Karaman ile 3. kez aynı takımda çalıştıklarını ifade eden 1991 doğumlu futbolcu, " Ünal Hoca ile Trabzonspor'da 2 kez yollarımız kesiştikten sonra, Göztepe de yine beraberiz. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz.Daha temasa dayalı, sert bir sistemi var. Çok güzel bir ortamımız var. Yabancı ve yerli olarak çok iyi kaynaşmış durumdayız. Yeni sezonda birbimize kaynaşmanın avantajıyla daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'a sırtımızı dönmeyiz

Kendisi de eski bir Milli Takım oyuncusu olarak, Ay Yıldızlılar'ın Euro 2020 performansını değerlendiren başarılı oyuncu, " Milli takımın bu performansına üzüldük. Bir şampiyona kötü geçti diye asla sırtımızı dönmeyiz. Türkiye'de bir kötü sonuç alınınca işler değişiyor. Çok uzağa gitmeyelim, 2 ay önce Bizim Çocuklar'ı göklere çıkarırken, şimdi ağır eleştiriler yapıyoruz. Hepsini destekliyorum. Sonuna kadar arkasındayız. Önemli olan kötü gün dostu olabilmek. Şenol Güneş Hoca'ya ve futbolcuların yanında olmamız lazım. Ben de nasip olursa tekrar Milli Takım'da olmak isterim. Son 4 sezondur üstüne koyarak ilerliyorum. Önce Göztepe camiasını mutlu etmek ve burada gösterdiğim performansla milli takım kapısını açmayı hedefliyorum" diye konuştu.

Beşiktaş ve G.Saray Halil'in peşinde

Göztepe'nin 9 yıldır 3 farklı ligde takımın formasını giyen kaptanı Halil Akbunar'ın adı transfer döneminde yine İstanbul ekipleriyle anılıyor. Geçen sezon Süper Lig'de 9 gol atarak A Milli Takım'a seçilmesine rağmen Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi kadrodan elenen 27 yaşındaki kanat oyuncusuna Galatasaray ve Beşiktaş'ın talip olduğu iddia ediliyor. Göztepe cephesine ise sözleşmesi süren futbolcuyla ilgili henüz resmi bir teklif gelmedi. Halil, geçen haftalarda, "Göztepe'nin yuvadan yetişmiş oyuncusuyum. Kiralık gittiğim ilk yıllarda çok acı çektim. Mutluluğu burada buldum, dünyamı burada kurdum. Şimdi transfer mevsimi, herkes için hayırlı olsun. Ben bu mevsimlerin dışındayım. Futbolu Göztepe'de bırakacağım" açıklamasını yapıp transfer söylentilerine kapıyı kapatmıştı.

Yeni transferler haftaya geliyor

SÜPER Lig'de yeni sezonun hazırlıklarına 28 Haziran Pazartesi günü Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde başlayıp, ardından 6 Temmuz'da Afyonkarahisar'a ilk etap kampına gidecek Göztepe, yeni transferlerine de haftaya kavuşacak. Resmi olarak şimdiye kadar yalnızca Altınordu'dan stoper Kahraman Demirtaş'a imza attıran Göz-Göz'de Başkan Mehmet Sepil'in daha önce transferini duyurduğu Portekiz'in Gil Vicente takımından 25 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Lourency do Nascimento Rodrigues'in haftaya takıma katılacağı öğrenildi.Göztepe, yine her konuda anlaşma sağladığı Avusturya'nın Wacker Innsbruck takımında oynayan 19 yaşındaki gurbetçi stoper Şefik Abalı ve Macaristan'ın Ujpest takımından Nijeryalı orta saha oyuncusu Vincent Onovo'yu da İzmir'e getirecek. Onovo, Göztepe'nin geçen sezon kadrosuna kattığı aynı ülkeden Obinna Nwobodo'nun da Ujpest'ten takım arkadaşı. Geçen sezondan iskelet kadrosunu büyük oranda koruyan sarı-kırmızılılarda yerli ve yabancı transfer arayışları kamp döneminde de devam edecek.