Altay'da Eskişehirspor galibiyeti sonrasında yaşanan sıkıntılar biraz olsun ötelenirken teknik direktör ile ilgili ise ilginç gelişmeler yaşanıyor. Siyah beyazlılar görevine son verdiği Yücel İldiz'in yerine Hekimoğlu Trabzon'un hocası Osman Özköylü'ye teklif götürmüştü. Özköylü, Altay'dan teklif aldığı Trabzon kulübüne ilettiğinde ise yönetimini tepkisini çekip görevine son verilmişti.

Trabzon temsilcisi yönetimi,”Teknik direktör Osman Özköylü, geçtiğimiz Çarşamba günü zorlu Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesi, başka bir kulüpten teklif aldığından dolayı yönetim kurulumuzdan ‘Kulübümüzden ayrılma kararı’ ile ilgili olarak görüşme talep etmiştir. Yönetim Kurulumuz, bu ayrılık kararının Amed Sportif Faaliyetleri maçı arifesinde olmasının etik olmayacağı gerekçesi ile görüşme talebini uygun bulmamıştır. Yönetim Kurulumuz da aldığı karar doğrultusunda, başka bir takımdan teklif aldığı için ayrılık düşüncesinde olan bir teknik direktörün, kulübümüze fayda sağlamayacağı gerekçesi ile istifa kararını uygun bulmuştur” açıklamasını yapmıştı. Her konuda anlaşmaya varıydığı açıklanan tecrübeli teknik adama ise bu kez taraftarlardan tepki geldi. Geçtiğimiz yıllarda başka kulüpte görev yaparken siyah beyazlı taraftalara küfür ettiğini bilerten Altay sevdalıları bu transferi onaylamadıklarını açıkladı. Agresif tavırları ile tanınan Osman Özköylü daha önce de basın toplantısında medya mensupları ile tartışmıştı.

Paixao yalnız kaldı

TFF 1'inci Lig'de son 2 sezonun gol kralı Altaylı Marco Paixao, bu sezon da gol krallığı yarışında zirvedeki yerini korumanın sevincini yaşıyor. Son olarak siyah-beyazlı takımın deplasmanda 5-0 kazandığı Eskişehirspor maçında 2 gol atarak toplam 14 gole ulaşan Portekizli santrfor, en yakın rakiplerinin 4 gol önünde yer alıyor. Paixao'nun ardından Bursasporlu Ali Akman ile İstanbulsporlu Onur Ergün'ün 10'ar golü bulunurken, Ali'nin kadro dışı kalmasıyla Paixao'nun yarıştaki yeni rakibi Onur oldu.