SPOR- Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında Cumartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe karşısına çıkacak Göztepe'nin teknik direktörü Tamer Tuna, geleceği hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Göztepe'de çok büyük potansiyelin olduğunu vurgulayan genç teknik adam, "Bu takımın şampiyonluk potansiyeli varsa benim de hedefim burada kalıp bu potansiyeli kullanmak" dedi.
Kulüpte çok iyi bir yapılanma olduğuna dikkat çeken Tuna, "Ya benimle ya da bensiz, böyle bir yapılanmayla Göztepe şampiyonluk yaşayabilir. Bu takımın her sezon Avrupa kupalarına katılma potansiyeli var. Bir şeyleri kendi adıma gerçekleştirmek isterim. Hiçbir şeyin sadece oyuncularla, teknik direktörle, başkanla, taraftarla tek başına olduğunu görmedim. Başarı bütünleşmeyle, birliktelikle olur" diye konuştu.
Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Tamer Tuna, "Takımda yer bulamayan Prince Segbefia ile yollarımızı ayırdık. Emrecan'ı ise Adanaspor'a kiraladık. Bunun dışında takımdan ayrılabilecek oyuncular da var" şeklinde konuştu.
Ara transferde şu ana kadar Kardemir Karabükspor'dan orta saha oyuncusu Andre Poko'ya sözleşme imzalattıklarını hatırlatan Tuna sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ara dönemde kadromuza katacağımız oyuncu sayısı 3'ü geçmeyecek. Göztepe, transferleri yaparken geleceği de düşünüyor. Sadece bu sezon için değil gelecek yıllarda da bize fayda sağlaması için futbolcu transfer ediyoruz. Ekonomik anlamda gelir getirici oyuncular planlarımız arasında."

Tamer Tuna'nın Göztepe geçmişi


2017 yılında Yılmaz Vural'ın gitmesiyle beraber, Göztepe Spor Kulübü Başkanı, Mehmet Sepil tarafından teknik direktörlük görevine getirilmişti. Sepil, Süper Lig'den 14 yıldır uzakta olduklarını hatırlatarak, "Yabancı hocayı düşünmedim, bu ilerde Göztepe'de yabancı hocalar çalışmayacak değil. Futbolda verilerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Tamer Hocamızın en önemli özelliği bu. Şenol Güneş'in yardımcısı olarak Beşiktaş tecrübesi yaşadı. Kişilik olarak birçok referans aldık, bizim için uyumlu olduğunu gördük. Bizim için en az riskli hocanın, bize yakışan ismin Tamer Hoca olduğunu düşündük." değerlendirmesinde bulunmuştu. Tamer Tuna ile 3 yıllık bir sözleşme imzalandı. Tamer Tuna ile Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkmasına rağmen ilk yarıya müthiş bir başlangıç yaptı. 2017-2018 sezonunun ilk devresinde Göztepe 30 puan topladı ve averaj ile ligi 6.cı sırada bitirdi. G