Spor Toto 1'inci Lig temsilcisi Altınordu'da satışına onay verilen kaleci Erce, sağ bek Kerim, sol bek Yusuf, stoper Recep ve ön libero Oğulcan gibi genç futbolcular için Süper Lig ekiplerinin nabız yoklamaya başladığı öğrenildi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor, Demir Grup Sivasspor ve Antalyaspor'un bu futbolcuların bonservis ücretleri konusunda dolaylı yoldan İzmir ekibinden bilgi istediği dile getirildi.

Kaleci Erce ile Avrupa kulüplerinin de ilgilendiği belirtildi. Geçen sezon Belçika takımı Standard Liege'in kapısından dönen Erce'yi Almanya'dan adı açıklanmayan bir kulübün istediği kaydedildi. Milli takımlarda oynayan Altınordu'nun altyapı oyuncuları Ozan Can Oruç, Atalay Yıldırım ve Salih Kavrazlı'yı da Süper Lig ekiplerinin takip ettiği öğrenildi. Altınordu yönetimi resmi teklif gelmesi durumunda A takımda şans bulan isimleri bonservis bedeli karşılığında satacak.

Turgut Uçar için turnuva

Altınordu ve Trabzonspor, geçen Şubat ayında aramızdan ayrılan teknik direktör Turgut Uçar'ın anısını yaşatmak adına dev bir futbol turnuvası düzenleyecek. İzmir futbolunun unutulmaz ismi Turgut Uçar için Altınordu ve yıllarca formasını giydiği Trabzonspor kulüpleri el ele verdi. İki kulübün ortak düzenleyeceği uluslararası, "Turgut Uçar Trabzon Cup", 29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Dev turnuvada 9-12 yaş kategorilerinde 120 takımı bir araya getirmek için çalışmalar başlatıldı.

Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde yapılacak Turgut Uçar Trabzon Cup'a Trabzonspor ve Altınordu'nun yanı sıra bir çok Süper Lig takımı akredite oldu. Yurt dışından ise Dinamo Tiflis ve Brommapojkarna ekipleri başta olmak üzere önemli futbol akademilerinin katılımı kesinleşti. Milli takımlar düzeyinde destek gören ve takip edilen bu anlamlı turnuvaya Uçar'ın formasını giydiği Altay, Karşıyaka, Balıkesirspor, Gaziantepspor ve Soma Linyitspor gibi ekipler de davet edildi.