TFF Süper Kupa maçında yarın lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı Akhisarspor ile Konya'da karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 20.45'te başlayacak

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek tarihinde ilk kez kupayı müzesine götüren ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanan Akhisarspor, Süper Kupa finalinde bugün şampiyon Galatasaray'ın karşısına çıkacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda Cüneyt Çakır'ın düdük çalacağı müsabaka saat 20.45'te başlayacak. Yeşil-siyahlılarda cezalı kaleci Lukac, sarı-kırmızılılara karşı forma giyemeyecek. Akhisarspor'da takımın başına geçen teknik direktör Saffet Susic ilk sınavını verecek. Yeni transferler Güray, Vrsajevic, Manu, Josue de görev verilmesi halinde yeşil-siyahlı formayı resmi bir maçta terletme şansı yakalayacak. Geçen sezon Akhisarspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken ve Galatasaray'a transfer olan Muğdat forma şansı bulduğu takdirde eski takımına karşı mücadele edecek. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda uygulamaya başlanan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, TFF Süper Kupa maçında da kullanılacak.

SUSIC UMUTLU


Saffet Susic, Türkiye'nin en iyi ekiplerinden birine karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğimize inanıyorum. Favori Galatasaray gözükebilir ancak biz de inançlıyız. Her zaman favoriler kazanacak diye bir kural yok. Takımımız geçen sezon her kulvarda başarılı işlere imza attı. Neden Süper Kupa'yı alamayalım? Sahada tüm gayreti göstereceğiz. Bir kez daha tarihi bir başarı elde edeceğiz, biz hazırız" diye konuştu. Akhisarspor geçen sezon Galatasaray'la ligde oynadığı iki maçı kaybetti. Yeşil-siyahlılar, Türk Telekom Stadı'nda rakibine 4-2, evinde ise 2-0 mağlup oldu. Akhisarspor, Türkiye Kupası Yarı Finali'nde ise büyük bir sürprize imza atmıştı. İlk maçı sahasında 2-1 kaybeden Ege temsilcisi İstanbul'da 2-0 kazanıp finale adını yazdırmıştı.