Özel/Levent ARIÖZ
Spor Toto 1. Lig'de 2022-23 sezonunu 12 Ağustos Cuma günü evinde konuk edeceği Yılport Samsunspor maçıyla açacak Altay'da bazı bölgelerde şişkinlik bulunurken, özellikle hücum hattında eksiklik göze çarpıyor. Siyah beyazlıların mevcut kadrosunda İbrahim Öztürk, Eric Bjorkander, Kutay Yokuşlu, Kuban Altınbudak, Tugay Gündem, Efe Sarıkaya olmak üzere 6 stoper bulunuyor. Gencer Cansev'in lisans problemi çözülürse defans sayısı 7'ye çıkacak. Ayrıca ön libero Ceyhun Gülselam da müdafaa da oynayabiliyor. Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, özellikle 16 yaşındaki genç yetenek Efe Sarıkaya'nın üzerine titriyor. Geçen sezon şans bularak Altay tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncusu unvanını alan Efe Sarıkaya'nın bu sezon sık sık süre olması bekleniyor. Hücum hattında ise özellikle kanatlarda alternatif azlığı göze çarpıyor. Eren Erdoğan dışında gerçek pozisyonu hücum kanat olan bir oyuncu bulunmazken, Kaloğlu'nun Erdem Özcan'ı sağ açıkta kullanması bekleniyor.

BAMBA RESMEN CSKA SOFYA'DA
Öte yandan İzmir ekibinin iç transferde sözleşme uzatmak istediği oyunculardan Karamoko Bamba, CSKA Sofya ile resmen anlaşmaya vardı. Hatırlanacağı üzere deneyimli forvetin kronik bir sakatlığı olduğu iddia edilse de futbolcu bu söylemleri yalanlamıştı. Bu arada Marco Paixao ile sözleşme uzatma görüşmeleri sürüyor. Portekizli futbolcunun geçtiğimiz sezonlardan 600 bin euroya yakın alacağı var. Yıllık alacağı ücretle birlikte oyuncunun borcunun ödenmesi halinde Paixao'nun sezonun ilk maçına kadar yetiştirilmesi planlanıyor. Levent ARIÖZ

Kaloğlu: Tecrübeli isimler hazır değil
Yönetimin iç transferde yeniden anlaştığı 7 tecrübeli futbolcunun ikinci etap kampında takıma katıldığını hatırlatan Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Geç gelmeleri bizim için dezavantaj. Hazır olmalarını bekleyeceğiz. Bu oyuncularımızın belli bir yaşı var. Zamana ihtiyacı var onların. Kampta 15 gün çalıştılar. Lige en kısa zamanda hazır hale getirmeye çalışacağız. Toplam 31 oyuncu devam ediyoruz. Çok zor süreçten geçiyoruz. Bize kamp ortamını sağlayan yönetime teşekkür ediyoruz. Desteğe ihtiyacımız var. Herkes bir fedakarlık yapıyor. Bütün taraftarımızı, camiamızı yanımızda görmek istiyoruz. Hedefimiz ligde kalmak, her puan önemli. Morale ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.