Futbolculuğunda Altay ve Türk futbolunun unutulmaz forvetleri arasında yer alan, geçen sezonun son haftalarında yeniden siyah beyazlı ekibe bu kez teknik direktör olarak geri dönen Sinan Kaloğlu, 9 Eylül TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Kaloğlu, antrenörlükten futbolculuğa ani bir geri dönüş yapan Murat Uluç'u değerlendirdi. Altay'ın yeni yıldız adayı olmaya hazırlanan 17 yaşındaki Efe Sarıkaya ile ilgili görüşlerini belirtti. Işıltılı futbolculuk kariyerinde özellikle Beşiktaş ile 2003-2004 yılında kaçan şampiyonlukla ilgili perde arkasını anlattı. İşte Altay Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu'nun keyifli röportajı sizlerle:

 

ALSANCAK'TA ŞAMPİYONLUK YAŞADIM
"Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda 21 yıl önce 1. Lig şampiyonluğu yaşadık. Süper Lig'de oynadık. Çok büyük zaferler yaşadık, güzel goller attık. Taraftarımızı mutlu ettik. Biz de büyük yeri vardır Alsancak'ın. Altay sayesinde Beşiktaş'a, Milli Takım'a, Avrupa'ya gittim. Ben de bu kulübün yeri çok ayrı. Geçen sezonun sonunda riske girdim. Altay böyle bir teklifte bulununca hayır diyemezdim. Yüzde 90'ı gençlerden kurulu bir kadro ile çalışıyorum. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Başımı yastığa koyduğumda hayalim ne olur. Bu sezonu çok iyi bir yerde bitirmek. Ama ilk hedefimiz ligde kalmak."

Genç hocalar dönemi başladı
"Artık yeni dünyada, modern futbolda herşey hızlandı. Antrenmanların hızı değişti. Bir çok parametre girdi. Yeni jenerasyon hocalar modernliğe daha yakın. Futbolu bırakalı 5 sene olduğu için onların dilinden anlayabiliyorum. Bir mimikle hissettiklerini çözebiliyorum. Sırf genç olduğumuz için görev verilmiyor bize. Kendimizi geliştirdiğimiz için umut vaadettiğimiz için İlhan Palut, Ömer Erdoğan, Çağdaş Atan gibi genç hocalara takımlar emanet ediliyor. Onların başarıları biz ve bizden sonra gelecek hocaların da önünü açmış olacak. Bizde o yolda kendimizi geliştirerek Türk futbolu ne kadar iyi yere gelir diye uğraşmamız lazım."

Murat 10 dakikada kalitesini gösterdi
"Murat Uluç futbolu 3 sene önce bıraktı. Teknik ekibimdeydi. Antrenmanlarda oyuncu eksikliğinde onu deniyordum. Güzel şeyler gösteriyordu. Forvet alternatifimiz yok ve Nurettin yalnızdı. Bizim de çözüm üretmemiz gerekiyordu. Saha içi ve dışında liderlik yapacağını düşündüğümüz Murat hazırlık maçlarında 10 dakikada oynasa kalitesini gösterdi. İleride top tutmasının, gol vuruşlarının bize fayda sağladığını gördük ve kendisini futbola döndürdük."

Efe benim için gurur kaynağı
"Efe Sarıkaya geçen sezon Altay forması giydi ve Süper Lig'de yer alan en genç futbolcu oldu. Onu oynatmam bu ilki yaşamak benim için gurur kaynağı. Sürekli gelişiyor. Umarım yakın zamanda milli takımlara çağıracaklar ve o formayla göreceğiz. Ben de o yollardan geçtim ve zorluklarını biliyorum. Kazımcan Karataş'ı satarak gelen bonservisle kulübümüz rahat nefes aldı. Kazımcanlar'ı arttırmamız lazım. Kendini geliştiren her futbolcu oynayacak."