Soyer, “Göztepeliler endişe etmesin, Sepil başkanla da konuştuk, anlaştık. Yasal pürüzleri hızla ortadan kaldırarak tesisin yapımına hız vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz sözleri tutuyoruz, desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından belediye meclisine verilen başkanlık önergesiyle Göztepe'nin Torbalı'daki 103 dönüm arazide yapacağı alt yapı tesislerinin ruhsatının iptal edilmesi sarı-kırmızılı camiada tepkiyle karşılanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer krize el koydu. 

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila'nın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Tunç Soyer, “Sizin aracılığınız ile Göztepe camiasına söz veriyorum, kimse endişe etmesin. Göztepe Başkanı Sayın Mehmet Sepil ile de görüştüm. Büyükşehir Belediyesi, Göztepe ve Torbalı Belediyesi bir araya gelerek mevcut bir takım olumsuzlukları hızla ortadan kaldıracağız. Bu tesis Göztepe'ye mutlaka kazandırılacaktır” dedi.

Kulüp ile işbirliği içindeyiz

İmar, irtifa hakkı ve ruhsat konusunda birtakım hukuki problemlerin olduğunu ancak bunları aşmak Göztepe ile işbirliği içinde olduklarını belirten Tunç Soyer, “Sepil başkanla görüştük. Kamu Yararı belgesini bize ulaştırdıkları anda sorunları hızla çözecek ve konuyu tüm yönleriyle sağlam bir hukuki temele oturtacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak sözümüzün arkasındayız, verdiğimiz taahhütleri de yerine getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz. Bu tesisi hem yöre gençlerinin hem de Göztepe kulübümüzün hizmetine mutlaka kazandıracağız. Bu vesileyle Göztepe kulübümüzün 94. kuruluş yıldönümünü de kutluyorum” şeklinde konuştu. 

Papatya: Kimsenin haddine değil

Bu arada Göztepe Başkan Vekili Papatya, Torbalı Meclisi tarafından devri iptal edilen altyapı arazisi ruhsatı için “bu ortak bir projeydi. Şimdi, tesis arazisinin bize tahsisinin 'hukuksuz' gerekçesiyle iptal edilmesi kimsenin haddine değildir” dedi.
Basın mensuplarıyla telekonferans toplantısı gerçekleştiren Papatya, "Bu proje sadece Göztepe'nin projesi değildi. Altyapı tesis projesi için İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Torbalı Belediyesi, İzmir Toprak Koruma Komisyonu ve Göztepe Spor Kulübü bir araya gelerek fikir birliği ortaya çıkardı. Şimdi, tesis arazisinin bize tahsisinin 'hukuksuz' gerekçesiyle iptal edilmesi kimsenin haddine değildir. Göztepe hiçbir hukuksuzluğun içinde olmamıştır, olmayacaktır. Büyük bir fikir birliği ile çıkan proje hukuksuz olamaz. Bu tesis İzmir gençliğine ve sporuna büyük katkı sağlayacaktı. Biz bu karar sonrası şoke olduk. Türk sporuna örnek bir tesis yapmak için hazırlanıyorduk. Çok üzgünüm" dedi. 

Uygur'a eleştiri

Belediye Başkanı İsmail Uygur'un kendileriyle diyaloğa girmediğini anlatan Papatya, "Kendisinden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aracılığı ile 3 kez randevu istedik. Bize cevap verilmedi. İptal haberini biz 2 gün önce aldık. Göztepe her zaman diyalog kurmaya özen gösteren bir camiadır. Daha önceden tesis konusu istişare edilseydi, biz de ne gerekiyorsa yapardık. Kulüp Mimarı Tuğrul Büyükköken Torbalı'ya gitti, başkanla görüşmeye çalıştı. Ancak randevulara cevap alamadık. Tuğrul beyi imar müdürlüğüne gönderdiler. Uzlaşmacı bir tavır sergilemeyip iptal kararı çıkardılar. Burada bir hukuksuzluk yok diyalogsuzluk var. Sahaların yapımına 1 ay içinde başlanacaktı. Etap etap çalışmalar devam edecekti. Tekrar oturup konuşacağız. Umuyorum en kısa zamanda çözüme kavuşur" diye konuştu.