Göztepe'de bu sezonun en başarılı isimlerinden olan Soner Aydoğdu son iki haftada oynadığı farklı mevkide yerine alışamadı. Sezon başından beri sarı kırmızılı defansın önünde görev yapan başarılı futbolcu 4 gol ve 4 asistlik perfomansı ile takımına büyük katkıda bulunmuştu. Ancak takım içerisinde oyuncuları farklı yerlerde deneyen Teknik Direktör Ünal Karaman 3-0 kaybedilen Ankaragücü maçında tecrübeli futbolcuyu orta sahanın ortasında forvet arkası oynattı. Soner'in yerinde ise Esiti görev yaptı. Sonrasında 5-3 kaybedilen Sevasspor maçında Soner Aydoğdu yine yeni mevkisinde yer alırken bu kez geride Esiti yerine Zulj görev yaptı. Bu iki karşılaşmada Göztepe 8 gol yiyip 3 gol atarken Soner Aydoğdu'nun yerine alışmakta zorluk çektiği görüldü. Bu sezon 29 maçın 29'una da 11'de başlayan Aydoğdu 11kez de oyun dışı kaldı.

Öte yandan Sarı-kırmızılılar, 30 haftası geride kalan ligde Trabzon'un ardından en centilmen 2. ekip oldu. Göz Göz toplamda 53 sarı, toplamda 3 kırmızı kart gördü. Göztepe, bu görüntüsüyle 42 sarı 4 kırmızı kart gören Trabzon'un ardından 2. sırada yer aldı. İzmir ekibinde en hırçın futbolcu 8 sarı kart gören Obinna Nwobodo oldu. Soner 6 sarı kartla ikinci sırada yer alırken, Berkan Emir ise 4 sarı kart ve 1 kırmızı kartla iki oyuncuyu takip etti. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'deki 4. sezonunda ise en sakin görüntüsünü sergiledi. 2017-2018 sezonunu 77 sarı kart, 5 kırmızı kartla Centilmen Lig'de 13. sırada bitirmişti. 2018-2019'da 59 sarı 7 kırmızı kart ve geçen sezon da 74 sarı, 4 kırmızı kartla en centilmen 7. takım olan Göz-Göz bu tabloda zirveye yürüyor. Teknik direktör Ünal Karaman'ın takımın başına geçmesiyle daha sakin bir görüntüye bürünen sarı-kırmızılı futbolcular, son 4 maçta sadece 6 sarı kart gördü.

En iyi ikinci performansı

Milli araya 39 puanla 10'uncu sırada giren Göztepe, ara öncesi üst üste 2 mağlubiyet almasına rağmen bu ligde yer aldığı son 4 yılın en iyi ikinci performansına imza attı.

SPOR Toto Süper Lig'de milli maçlar nedeniyle sezona verilen araya 39 puanla 10'uncu sırada giren Göztepe, ara öncesi üst üste 2 mağlubiyet almasına rağmen bu ligde yer aldığı son 4 yılın en iyi ikinci performansına imza attı. Göz-Göz, 14 yıl sonra Süper Lig'e döndüğü 2017-18 sezonunda 30 maç sonunda 44 puan toplayıp 6'ncı sırada kendine yer bularak en çok puan topladığı sezonu geçirdi. İzmir temsilcisi 2018-19 sezonunda 30 maçta 30 puan toplayıp düşme sınırında yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekip o sezon son maçta Ankaragücü'nü evinde 2-1 yenerek kıl payıyla ligde kalmayı başardı. Göztepe, koronavirüs salgınıyla 3 ay ara verilen geçen sezon ise 30 haftayı 38 puanla geçti. Göz-Göz bu sezon 6 hafta galibiyete hasret kalınca yolların ayrıldığı Teknik Direktör İlhan Palut'un yerine göreve gelen Ünal Karaman yönetiminde çıktığı son 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi aldı. Göztepe milli arada antrenmanlara dün yeniden başlarken, milli takım kamplarında olan Halil Akbunar, Marko Mihojevic ve Peter Zulj antrenmanda yer almadı.

Filede rakip

Marmara

Akademi

SİGORTA Shop Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu'nda Play-Off yarışı veren Göztepe, bugün deplasmanda düşme hattında yer alan Mehmet Erdem Marmara Akademi ile karşılaşacak. İstanbul 50'nci Yıl Deniz Esinduy Spor Salonu'ndaki müsabaka saat 16.30'da başlayacak. Grupta 20 maçta aldığı 12 galibiyetle 36 puan toplayan 5'inci sıradaki sarı-kırmızılı takım, son 2 haftada aynı galibiyet ve aynı puanı bulunan 4'üncü sıradaki Vakıfbank'ı geçerek ilk 4'e kalmayı hedefliyor. Göztepe'nin direkt rakibi olan Vakıfbank ile Play-Off'u garantileyen Karşıyaka arasında bugün İstanbul'da oynanması gereken müsabaka ev sahibi ekipteki koronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi.