Ligin ikinci yarısında iç saha maçlarını Tire'nin yeni stadında oynamak isteyen Altay'ın çabaları sonuçsuz kaldı. Yeni Tire Stadı tam olarak hazır hale gelmedi ve siyah beyazlıların 2018 yılında da evi Atatürk Stadı olacak.

Ligin ikinci yarısına Zonguldak Kömürspor beraberliğiyle başlayan Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup ekibi Altay'ın iç saha maçlarını Tire'nin yeni stadında oynama çabaları sonuçsuz kaldı. Devre arasında yönetim ve teknik direktör İsmet Taşdemir, yaptığı açıklamalarda Atatürk Stadı'nın ambiansının yetersiz olduğunu ve 2018 yılında iç sahadaki maçlarını yeni tamamlanan Yeni Tire Stadı'nda oynamak istediklerini açıklamışlardı. İlk yarı tamamlandıktan sonra Tire Belediyesi ve Tire 1922 ile görüşmeleri sürdüren İzmir ekibinin kurmaylarının çabaları sonuçsuz kaldı. İzmir ekibinin ikinci yarıda da maçlarını Atatürk Stadı'nda oynayacağı ifade edildi. Gerekçe olarak ise Tire stadının özellikle zemininin tam olarak oturmaması, ayrıca Altay taraftarının şehir merkezine oldukça uzak olan Tire'ye gitme konusunda sıkıntı yaşayacak olması sebebiyle Atatürk Stadı'nda karar kılındı. Siyah beyazlıların elindeki ikinci alternatif olan Menemen Tahir Şahin Stadı'nın da saha çimlerinin yeni oturması sebebiyle her hafta maç oynanması konusunda sıcak bakmayan Menemenliler, Altay'a ret cevabı verdi. Siyah beyazlılar, emektar stada pazar günü oynanacak Kahramanmaraşspor maçıyla mecburen de olsa geri dönmek durumunda kaldı.

Açılış ertelendi


Öte yandan 60 milyon TL olan maliyetinin yüzde 75'i İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 25 ise Tire Belediyesi tarafından karşılanan 15 bin kişi kapasiteli UEFA standartlarındaki Yeni Tire Stadı'nın açılışı ertelendi. Bugün Tire 1922 ile Altay'ı karşı karşıya getirecek açılış maçının başka tarihe ertelendiği açıklandı. Zeminde ve stadın çevre düzenlemesinde yaşanan bazı eksikliklerden dolayı açılışın yapılamadığı öğrenildi.