Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynanacak Süper Lig'in ilk hafta maçı öncesi Teknik Direktör Tamer Tuna ile basının karşısına çıkan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, "Şimdi birlik zamanı. Süper Lig'de tutunursak, diğer İzmir kulüplerini de yukarıya çekmiş oluruz" dedi

14 yıl aranın ardından Süper Lig'deki ilk maçını cumartesi günü İzmir'de Fenerbahçe ile oynayacak Göztepe'de Başkan Mehmet Sepil, Teknik Direktör Tamer Tuna ile basının karşısına çıktı. Süper Lig'deki tek İzmir kulübü olarak kentin birlik olması gerektiğinin altını çizen Başkan Sepil, "İlk haftalarda bir bocalama yaşasak da ilerleyen dönemde lige tutunacak sonuçları alacağız. Bu süreçte birbirimize destek olmamız gerekir. Eğer Süper Lig'de tutunursak, diğer İzmir kulüplerini de yukarıya geçkiş oluruz. Altınordu şu an en yakın aday. Altay bir kıpırdanma içinde. Karşıyaka'nın en kısa zamanda toparlayacağını düşünüyorum" dedi.

Değişim zorunluydu

Geçen yılki takımdan 10-11 futbolcunun kalabileceğini söylemesine rağmen işlerin düşündüğü gibi gitmediğini ifade eden Sepil, "Teknik ekibin raporu ve bazı oyuncuların kamp performansı kadroda rotasyon yapmamıza yol açtı. Aramızdan ayrılanlar olduğu gibi, bazı futbolcuları takımda yer bulamayacağını düşünerek kiraladık. Sonuçta Süper Lig gerçeğini göz önünde bulundurup, buna göre oluşuma gitmek zorundaydık" ifadesini kullandı. Bütçeyi zorlamadıklarını belirten Başkan Sepil, şöyle devam etti: "Elbette çok istediğimiz isimler için fedakarlıklar yaptık. Ancak genel anlamda mali konularda taviz vermedik. Sezon başında rakamlar uçuyordu. İstediğimiz bir sol bek o dönemde 1 milyon 900 bin Euro'yken şimdi bu fiyat 700 bin Euro'lara düştü. Kulüplerin maddi sıkıntıya nasıl düştüğünü bu sezon daha iyi anladık." Levent ARIÖZ

Statta yeni gelişme

Göztepe Başkanı Sepil, Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye yapılacak yeni stat inşaatı için sondaj çalışmalarının başladığını da açıkladı. İhaleyi kazanan Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye resmi yazı geldiğini bildiren Başkan Sepil, "İhalede ikinci olan firma ön itiraz hakkını kullandı. Ancak bir sonuca varılmayacağını anladıkları için itiraz sürecini uzatmadılar. Şirketle 2 ya da 3 gün içinde resmi sözleşme imzalayacağız. Hedefimiz en kısa sürede temel atma töreni gerçekleştirmek, ancak şu an tarih belirlemedik" dedi. Başkan Sepil, Torbalı Pancar'da yapılacak altyapı tesislerine de Göztepe Futbol Akademisi adını vereceklerini sözlerine ekledi.

Parayı tercih etseydim...

Süper Lig'de cumartesi günü Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesi Bornova Stadı'nın son durumu hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Sepil, "3500 kişilik portatif tribün çalışmalarında sona gelindi. Gençlerbirliği müsabakasında taraftarımızın hizmetine girecek. Eğer ben olayın parasal yönünü düşünseydim, Atatürk Stadı'nı tereddütsüz tercih ederdim. Fakat Bornova Stadı'nın getireceği puan avantajı Atatürk Stadı'nda çok fazla olacak" dedi.

Tuna:Transfer sürecek

Teknik direktörü Tamer Tuna ise Fenerbahçe maçı öncesi takımının son durumunu değerlendirdi. Çok yeni bir takım olduklarının altını çizen Tamer Tuna, şunları söyledi: "Savunmada zaaflar yaşayabiliriz. Ama bu çok doğal. Çünkü defansa transfer ettiğimiz futbolcular takıma geç katıldı. Her şeye rağmen çok kaliteli bir kadro kurduk. Transferler gelmeye de devam edecek." Fenerbahçe karşısına diri bir şekilde çıkacaklarını anlatan Tamer Tuna. "Yönetimimizdeki güçlü yapı takıma da yansıdı. Çalışmalarımızın karşılığını alacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe maçıyla birlikte güçlü bir kimliği olan Göztepe'yi taraftarımıza sunacağız" yorumunu yaptı. Kadroyu baştan aşağı yenilemek durumunda kaldıklarını hatırlatan Tamer Tuna, daha sonra şöyle konuştu:

Altyapımız güçlü değil

"Süper Lig'de çok fazla yabancı futbolcu oynuyor. Bu kadar yabancının olduğu ligde zorluk çekmemek adına zorunlu değişimlere gittik. Ancak en doğru olan oyuncuları seçtik. Sezonun ilk idmanından bugüne kadar 40 futbolcuyla çalıştım. Bu geçiş aşamasını her kulüp yaşıyor."Tamer Tuna, transferde geleceğe de yatırım yaptıklarını belirtti, "Aldığımız 15 futbolcudan 4'ü geleceğin iskeletini oluşturacak. Altyapı organizasyonumuz şu anda çok güçlü değil, bu nedenle genç futbolcuları da tercih ettik" dedi.