Mirkan'ın ayrılması, genç Fatih'in Niğde Anadolu'ya kiralanması sonrası Altınordu, ileri uçta forma rekabetini artırmak için golcü transferine öncelik verdi.

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da forvet sıkıntısı yaşanıyor. Geçen sezon 13 gol atan Mirkan'ın sözleşme yenilememesi, genç Fatih'in ise pilot takım Niğde Anadolu FK'ya kiralanmasıyla kadroda santrfor olarak sadece yeni transfer Kemal Rüzgar kaldı. Gurbetçi Kemal, hazırlık maçlarında sergilediği performansla geçer not alırken, yeni sezon öncesi şampiyonluk hedefi koyan teknik heyet alternatifli bir kadro yaratmak ve ileri uçta forma rekabetini artırmak için golcü transferine öncelik verdi.

Listesinde yer alan Mehmet Akyüz, Sinan Bakış, Özgür Can Özcan ve Atabey Çiçek gibi forvetlerle anlaşamayan Lacivert-Kırmızılı ekip, alternatif isimlere yöneldi. İzmir temsilcisinin Süper Lig takımlarının kadrolarından elenecek santrforları gündemine aldığı ve hafta içinde resmi sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu hücum hattında forvetin yanı sıra sağ kanat ve orta sahaya da birer takviye istiyor. Altınordu, Fenerbahçe maçında sakatlanan sol bek Ali Mert'in yerine de oyuncu bakıyor.

U18'ler Bilcare'de ikinci oldu


Altınordu Futbol Akademisi (ALFA) U18 Takımı, Freiburg şehrine bağlı Bad Krozingen ilçesinde düzenlenen International Bilcare U19 Turnuvası'nda, bir yaş küçük kadrosuyla mücadele edip ikinci oldu. ilk gününde üç maçta tek galibiyet, 2 yenilgi alan Altınordu, ikinci günün ilk maçında FV Lörach U19'u 4-2 yendi. Gençler grubunun son maçında ise R.Auswahl U19'u 4-0 mağlup etti. Altınordu aldığı bu skor ile averajla finale kalarak Bochum'un rakibi oldu. Finalde Alman temsilcisi Bochum ile karşılaşan Şeytanlar, 2. kakikada Salih Kavrazlı'nın golü ile 1-0 öne geçti. 31'de penaltı kazanan Bochum skoru 1-1'e taşıdı ve normal süre 1-1 sona erdi. Seri penaltılar sonucu şampiyonun belirlendiği final maçında Altınordu'dan Salih Kavrazlı, Barışcan Işık Altunbaş, Mustafa Kaya ve Atalay Yıldırım kullandığı penaltıları gole çevirirken Eren Eş penaltı vuruşundan yararlanamadı. Bochum seri penaltı vuruşlarının tümü gole çevirerek maçı 6-5 kazandı.