Osmanlıspor ve Birevim Elazığspor yenilgileriyle 45 puanda kalıp play-off yarışındaki avantajını kaybeden Altınordu, bir basamak üzerindeki Ümraniyespor ile İzmir’de oynadığı maçtan 2-1 yenik ayrıldı. 9. dakikada Atabey Çiçek ceza sahası sol çaprazından çok sert vurdu, top direğin hemen üzerinden auta çıktı. 22. dakikada Muhammed Mert’in ara pasında soldan topla buluşan Yusuf Acer içeriye çok güzel kesti, Sefa Yılmaz yakın mesafeden ayak koydu, kaleci çizgi üzerinde gole izin vermedi. 26. dakikada Alican Özfesli soldan savunmanın arkasına falsolu gönderdi, Sefa Yılmaz hamle yapıp kaleciden önce topa vurdu ancak meşin yuvarlak kaleci Burak Öğür’den döndü.

30. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topla buluşan Anıl Koç karşı karşıya pozisyonda vurdu, kaleci bir ke daha gole izin vermedi. 39. dakikada Kerim Alıcı sağdan ceza sahasına ortaladı, Alican Özfesli’den önce araya giren Tarık Tekdal, topu son anda kafayla kornere attı.

Devre golsüz sona erdi

48. dakikada ceza sahası sağında oluşan karambolden topu çıkaran Sefa Yılmaz kale sahasına kesti, kaleci Burak Öğür uçarak topu Anıl Koç’un kafasının üzerinden aldı. 56. dakikada Hasan Hatipoğlu yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu, kalecinin güçlükle çıkardığı topu Anıl Koç tamamladı: 1-0.

66. dakikada Recep Aydın’ın pasında ceza sahası solunda topla buluşan Emircan Altıntaş kale sahasına gönderdi, Andreas Vasilogiannis tamamladı: 1-1. 74. dakikada hızlı gelişen konuk takım atağında savunmanın arkasında topla buluşan Vasilogiannis’e arkadan müdahalede bulunan Hasan Hatipoğlu, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 84. dakikada sağdan kale sahasına gönderilen topa karambolde Emircan Altıntaş vurdu: 1-2.

Genç Şeytanlar tribünde

Altınordu Futbol Okulları’ndan yaklaşık 450 kadar öğrenci, ağabeylerine tribünden destek verdi. Altınordu takımı sahaya üzerinde “El ele vereceğiz otizmi yeneceğiz” yazılı pankartla çıktı. Altınordu Bandosu her zamanki gibi tribünlerdeki yerini aldı.

Altınordu’da Sinan Osmanoğlu, Kemal Rüzgar, Ali Mert Aydın, Serdar Deliktaş ve Kadir Yurttadur tedavi süreçleri devam ettiği için forma giyemediler. Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, Ali Yaşar’ı da 18 kişilik kadroya almadı. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, Fenerbahçe ve milli takımın unutulmaz futbolcusu Can Bartu için maçtan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha önce Altınordu’da görev yapan Serkan Göksu ile Timur Temeltaş, Ümraniyespor formasıyla bu kez kırmızı-lacivertli ekibe rakip olarak sahaya çıktılar.

STAT: Bornova Belediye Stadı
HAKEMLER: Kadir Sağlam, Mehmet Şahan Yılmaz, Bilal Gölen
ALTINORDU: Erce Kardeşler ** - Kerim Alıcı **, Recep *, Hasan Hatipoğlu *, Yusuf Acer ** - Berkay **, Muhammed Mert * (67 Okan Derici *), Alican * (77 Enes Sığırcı **)- Enes Kubat * (67 Murat Uçar *), Anıl Koç **, Sefa Yılmaz *
ÜMRANİYESPOR: Burak *** - Alaaddin ***, Tarık **, Ondele **, Yasir Subaşı **, Serkan Göksu ** (86 Muhammed Gönülaçar ?), Timur Temeltaş **, Vasilogiannis ** (85 Leandro ?), Recep Aydın ***, Emircan Altıntaş ***, Atabey Çiçek *** ((90+4 Bahadır Taşdelen ?)
GOLLER: Dk.56 Anıl Koç (Altınordu), Dk.66 Andreas Vasilogiannis, 84 Emircan Altıntaş (Ümraniyespor)
SARI KARTLAR: Hasan, Murat Uçar (Altınordu), Emirca, Leandro, Muhammed Gönülaçar (Ümraniyespor)
KIRMIZI KART: Dk.74 Hasan Hatipoğlu (Altınordu)