Haber/Levent ARIÖZ

Geçtiğimiz yıl kurulan Bayraklı Özgür Futbol Kulübü(FK), faaliyet gösterdiği Postacılar Mahallesi'ne idman yapacakları bir halı saha yapılması için Bayraklı Belediyesi'ne bir çok kez başvuru yaptı. Yerel yöneticiler bu talebe karşılık vermezken, yeşil kırmızılı kulübün sesini binlerce kilometre uzakta, İngiltere'de portatif kale direkleri yapan bir firma duydu. Bayraklı Özgür FK'ya 2 adet ücretsiz olarak kale direği göndererek, Postacılar Mahallesi'ndeki çocukların gönüllerini fethetti. Olayı şöyle anlatan kulübün başkanı Özgür Kaykusuz, "Futbol sahamız olmadığı için 6 kilometre uzaklıktaki Doğançay sahasını kullanıyoruz. Çevre mahallelerimiz olan Gümüşpala, Onur, Yamanlar, Sogğukkuyu'nun kendilerine ait sahaları var ancak bizim yok. Sırf çocuklar rahatca Doğançay'a gidip gelebilsinler diye yönetim kurulu kendi aramızda bütçe oluşturup minibüs satın aldık. A takım için gidilebilecek bir uzaklık ancak küçük takımların Doğançay'da çalışması çok zor oluyor. Bölgenin tepede kalması sebebiyle özellikle kış aylarında 10-11 yaşındaki çocuklar sağlık sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bayraklı Belediyesi'ne Postacılar Mahallesi'ne bir halı saha yapılması için bir çok defa başvuruda bulunduk. Saha yapılacak alan gösterdik. Birine kafe diğerine köpek oyun alanı yaptılar. Biz çocukları kötü alışkanlıktan, tabletten, telefondan uzak tutmaya çalışırken, bir türlü yardım eli uzanmadı" dedi.

Bayraklı Belediyesi'ne çağrı

"Biz de kendi imkanlarımızle ne yapabiliriz diye düşündük" diyen Özgür Kaykusuz, " Portatif kale fikri aklımıza geldi. Türkiye'de çabuk kurulan bir portatif kale bulamadık. İngiltere'de ise Quicksports isimli bir firmada aradığımız kale gözümüze çarptı. İngilizce öğretmeni olmamın verdiği avantajlla geçtiğimiz Temmuz ayında firmayla yazışmalar yaptık. Biz para vermeyi düşünürken, onlar durumumuzu anladı ve geçtiğimiz hafta ücretsiz 2 portatif kale gönderdiler. Aynı zamanda kitabevi işlettiğimiz için yurt dışından gelen kitaplarla birlikte portatif kaleyi teslim aldık. Mahallemizdeki parkta kaleyi kurup en azından küçük yaş grubuna eğitim vermeye başlayacağız.

Şimdi kenarlara top kaçmasın diye file bakıyoruz. Kendi imkanlarımızla çözüm üretmeye çalışıyoruz. Umarım Bayraklı Belediyesi bize destek olur ve çocuklara daha rahat bir şekilde eğitim vermeye devam ederiz" dedi.

Çocukların yüzündeki mutluluğu görmek yeterli

Bayraklı Özgür FK olarak, sporculara ücretsiz olarak bir çok imkan sağladıklarını söyleyen Başkan Özgür Kaykusuz, "Futbolcularımıza ücretsiz forma, eşofman, yağmurluk tedariği yapıyoruz. Yine kulüp binamıza masa tenisi masası aldık. Çocuklar başka sporlarla da tanışsın istedik. Pandemi döneminde ücretsiz maske dağıtmaya devam ediyoruz. Hiçbir ticari beklentimiz yok. Çocukların spor yaparken yüzlerindeki mutluluğu görmek bizim için en büyük mutluluk. Ben bu işi iyilik için yapıyorum" dedi.

Kulübü mahalledeki gençler rahat futbol oynasın diye kurdu

Başkan Özgür Kaykusuz, 2 oğlu futbol oynarken, mahallede spor yapmak isteyen çocuklar niye yeşil sahada koşturmuyor diye empati yaparak kulübü geçtiğimiz yıl kurduğunu söyledi. Bayraklı İlçesi'nin Postacılar Mahallesi'nde özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için bu işe el attığını belirten Kaykusuz, "Kendi çocuklarımda da gördüm ki, gençler spor yaptıkça özgüvenleri artıyor.  Geçen sene A takım 2 . amatör kumüden başladı. Ayrıca U15 ve U11 takımları kurduk. Biz hiç bir zaman aktif futbolculardan transfer yapmadık. Daha önce oynamış pasif durumdaki futbolcuları kazanma yoluna gittik. Hiç oynanamış yıldız adaylarını alıp, lisans çıkarttık. 3 maç oynadıktan sonra araya pandemi girdi ve federasyon kararıyla 1. amatör kümeye çıkarıldık. Amacımız 1. amatörde önce kalıcı olup adım adım üst liglere yükselmek" ifadelerini kullandı.

Kitap sevgisi aşılıyor

Aynı zamanda Karşıyaka'da faaliyet gösteren Asrın Kitabevi'in iki ortağından biri olan  Özgür Bayraklı Futbol Kulübü'nün sahibi Özgür Kaykusuz, öğrencilerine eğlenceli bir şekilde kitap sevgisi aşılıyor. "Kulüp binamıza kütüphane kurduk" diyen Özgür Başkan, "Pandemi döneminde,   karatina kompozisyonlu resim yapan sporculara kitap hediye edeceğiz dedik. İlk antrenmanda dağıtma sözü verdik. Haftaya sahalar açılıyor ve ödüllerine kavuşacaklar. Ayrıca kulübümüzle ilgili yaratıcı resimler yapanlara ve şiir yazanlara da kitap hediye edeceğiz. Bu arada kulüp tarihimizde ilk galibiyeti alan U15 takımına yemek vermiştik. Şampiyon olanlar ya da ilk 3'e girenlere madalya vereceğiz ve bir kitap dağıtacağız demiştik ancak korona virüs salgını tüm planlarımızı bozdu. 

Ayrıca branşım İngilizce Öğretmenliği. İngilizce derslerinde sıkıntı yaşayan sporcularımıza destek oluyorum. Ve 3-4 öğrencimizde yüksek başarı yakaladık" diye konuştu.

Kaptan Ali Kılıç: Kulübümüz sayesinde futbola döndüm

Bayraklı Özgür FK'nın A Takımı'nın Kaptanı Ali Kılıç, 6-7 kulüpte oynadıktan sonra futbolu bıraktığını ve bir kafede garsonluk yaptığını, yeşil kırmızılılar sayesinde futbola döndüğünü belirtti. Kaptan Ali Kılıç, "Korona virüs dolayısıyla 3 maç yapabildik. Şubatta maçlarımız yeniden başlayacak. Federasyon kararıyla 1. amatöre çıktık. Hedefimiz orada tutunmak ve kademe kademe yükselmek. Ayrıca transfer olarak bu kulübü gururla temsil etmek istiyorum" dedi.

U15'in yıldızı Ömer Faruk: Diğer takımlardan farklıyız

U15 takımının kaptanı Ömer Faruk Bal, kulübünün, diğer takımlardan farkını şöyle anlattı: "Diğer takımlar sadece başarıya odaklı ancak biz daha geniş açıdan bakabiliyoruz hayata. Kazanmak kadar güzel futbol oynamaya çalışıyoruz. Küçük çocuklara ücretsiz spor yapma imkanı ve ekipman desteği sağlıyoruz. Ayrıca kitaba meraklı biri olduğum için Özgür Başkan'la tanışmam kendini çok geliştirmemi sağladı. Edebiyat ve yakın tarihe merakım var. Resim çizerek kitap hakkına eriştim ve otomatik portakalı okuyacağım" diye konuştu.

U12'nin Kaptanı Kazım: Pandemi sebebiyle hevesimiz yarım kaldı

U11'den U 12 takımına geçen Kazım Turhan, 1 maç oynadıktan sonra çıkan pandemi sebebiyle heveslerinin yarım kaldığını ifade etti. 2009 doğumlu sporcu, "Hedefimiz şampiyonluk, yeni bir kulübüz. Yavaş yavaş büyüyüoruz. Resimde ilk 10'daydım, gelecek hafta ilk idmanda kitabımı alacağım" cümlelerini kullandı.  A takımda oynayan 2004'lü Selçuk Aktaş ise, " Mahallede oynarken Özgür Kaykusuz beni keşfetti ve lisans çıkarttı. Son 2 maçta defansta oynadım. Örnek aldığım oyuncu kaptanımız Ali Kılıç" dedi.

Bir çok yıldız amatör takımlardan yetişti

Kulübün Denetim Kurulu Başkanı Ertan Durmaz, bölge itibariyla gençlerin sadece spora, eğitime yönlendirilmesi için 1 yıldır mücadelede olduklarının altını çizdi. Durmaz, " En büyük sıkıntımızın  saha olduğunu Bayraklı Belediyesi'ne anlatmak istedik ama olumsuz geri dönüş yaptılar. En büyük sıkıntımız idman yapacak alan. Saha sıkıntımız olduğu için portatif kale çözümünü bulduk. Bu kulüp milli takıma gidecek futbolcular çıkaracaktır. Bir çok yıldızın amatörden geldiğini biliyoruz. Yetenek yaratılmaz, olanı çıkarırsın. Biz de teknik olarak eğitim konusunda iyi olduğumuzu düşününüyoruz. Bayraklı Belediyesi sesimizi duyup bir halı saha yapılması için destek olursa, bölge halkı için büyük bir hizmet yapmış olur" şekinde görüş belirtti.