Haber/ Levent Arıöz

Nefes nefese geçen ligde kalma yarışında mutlu sona ulaşarak Spor Toto Süper Lig'de üst üste 3. sezonunu geçirecek Göztepe'nin kümede tutunması, başarılı kanat oyuncusu Serdar Gürler'in yıllar süren şanssızlığını kırmasına sebep sebep oldu. Kariyerine Fransa'da başlayan 27 yaşındaki gurbetçi futbolcu, Süper Lig kariyerinde forma giydiği 3 kulüpte küme düşme acısı yaşamıştı ki Göztepe ile son haftaya kalan ligde tutunma yarışında yüzlerin gülmesi Serdar'ın sevincini ikiye katladı. Sochaux'da kariyerine başlayan Serdar'ın Türkiye macerası Elazığspor'da başladı. 2012-13 sezonunda bordo beyazlılarda 6 gol atıp takımının sezonu 13. sırada tamamlamasına katkıda bulunan tecrübeli forvet, 2013-14'te ilk küme düşme tecrübesini yaşadı ve Elazığspor bir alt lige düştü. 2014-15 sezonuna Trabzonspor'da başlayan Serdar, devre arasında kiralık olarak transfer olduğu Kayseri Erciyesspor'la sezonu 17. basamakta tamamlayıp takımının kümede tutunmasını sağlayamamıştı.

Huesca da küme düştü

2015-16 ve 2016-17 sezonlarında top koşturduğu Trabzonspor ve Gençlerbirliği formalarıyla stressiz bir dönem geçiren Serdar Gürler, 2017-18'de bu kez Osmanlıspor formasıyla küme düşme acısı yaşadı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısını La Liga ekibi Huesca'da geçiren Serdar Gürler, ikinci devre transfer olduğu Göztepe'de son haftaya kadar süren kümede tutunma yarışının en stresli isimlerinden biriydi ki sezonun son 5 haftasında yakalanan 3 galibiyet, 2 beraberlik performans Göz Göz'ün Süper Lig'de tutunmasını sağladı. Göztepe'nin ligde kalmasıyla derin bir oh çeken Serdar Gürler 4. kez küme düşme acısı yaşamaya yaklaşmışken, derin bir oh çekerek sarı kırmızılı futbolcular arasında en çok sevinen isimlerinden biri oldu. Devre arası renklerine katıldığı Göztepe'nin özellikle sırat köprüsünden geçtiği son haftalarda 2 gol, 1 asistlik performans gösteren deneyimli futbolcu gelecek yıl da Teknik Direktör Tamer Tuna'nın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Bu arada Serdar'ın sezon başında formasını giydiği Huesca La Liga'yı 19. tamamlayıp küme düştü. 

Kötü ün Manu'da

Serdar Gürler şanssızlığını Göztepe ile verdiği kümede kalma mücadelesini kazanarak kırarken, Elvis Manu'nun talihsizliği son 3 sezondur sürüyor. 2016-17 sezonunda Hollanda ligi ekibi Go Ehead Eagles'le Eredevise 1'de küme düşen Manu, 2017-18'de Türkiye kariyerine giriş yaptığı Gençlerbirliği'nin 29 yıl sonra Süper Lig'e veda etmesine engel olamamıştı. Geçtiğimiz sezona Akhisarspor'da başlayan 25 yaşındaki forvet, Ege ekibiyle ligde kalma yarışını kaybederek üst üste 3. sezonunda küme düşme acısı yaşadı.