LEVENT ARIÖZ / Dokuz Eylül Gazetesi

İkinci Lig'deyken devraldığı Göztepe'yi 3 yılda Süper Lig'e taşıyan, tesis ve stat hamleleriyle Göz Göz'e çağ atlatan Başkan Mehmet Sepil'le Göztepeli taraftarlar ve camia sahip çıktı. Sezon sonu kulübün satılacağına yönelik haberlerle yıpratılmaya çalışılan, sağlık sorunları sebebiyle kuruluş yıldönümlerine katılamamasına rağmen bazı yayın organları tarafından acımasızca eleştirilen başkana sahip çıkan taraftarlar kulübün satılacağı iddialarına tepki gösterdi. 

Sosyal medyada örgütlenen Göztepe taraftarları, kendi grup sayfalarından Babalar Günü dolayısıyla ard arda Sepil'e destek açıklaması yaptı. Taraftarlar, Göztepe'nin üst üste 3. kez Süper Lig'e oynayacak olmasının büyük başarı olduğunu, yeni stadın hızla ilerlemesinin Başkan Sepil'in üstün çabaları sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Mehmet Sepil'in Babalar Günü'nü sosyal medyada kutlayan taraftarlar, "Kıymetli Başkanımız Mehmet Sepil'in Babalar Gününü Kutlarız" diyerek Başkan Sepil'e sahip çıktı. 

Destek çıkan mesajlar

Sarı kırmızılıların etkin taraftar oluşumlarından "Göztepe TV" de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Geldiğinden beri güzel atılımlar yapan, zaman içerisinde ister, istemez hataları da olan başkanımız Mehmet Sepil hakkında acımasızca yazılar yazan gazete yazarlarını kınıyoruz. Geçtiğimiz aylarda başkanımızın yaptığı açıklamada söylediği gibi bu yıl tüm başarısızlığın sorumlusu benim demesi hatasının bilincinde olduğunu gösterir. Şimdi yapılması gereken ise yeni sezonda tüm hatalardan dersler çıkarıp şanlı, şerefli Göztepe’mizi birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi noktalara hep beraber ulaştırmalıyız." Ayrıca "Göztepe.com" ve "Göztepeliler" hesapları da, "Kıymetli Başkanımız Mehmet Sepil'in Babalar Gününü Kutlarız. Göztepe Sen Bizim Herşeyimizsin" mesajını paylaştı. Sarı kırmızılı futbolseverler de paylaştığı mesajlarda Sepil'i şu yorumlarla destekledi: "Seviyoruz seni Türkiye nin en karizma, en kültürlü başkanı." "Sepil başkanımın babalar gününü kutlarım. 50 senelik Göztepeli olarak seni seviyoruz başkan bizi sakın ellere bırakma." 

Göztepe'de sustu milli takımda coştu

Geçen sezon transfer olduğu Göztepe'de vasat bir performans sergileyen Celso Borges, ülkesi Kosta Rika'nın milli maçında coştu. Orta Amerika ekibinin CONCACAF Gold Cup'ta Nikaragua'yla oynadığı maça kaptan olarak çıkan deneyimli orta saha 1 gol, 1 asist yaparak yıldızlaştı. Kosta Rika rakibini 4-0 geçerken, B Grubu'na galibiyetle başladı. Borges geçtiğmiz sezon Göztepe'de forma giydiği 32 lig maçında sadece 1 golde kalmıştı.