Başkan Sepil sadece meşale ve ışık gösterileri yapılacağını ifade etti. Karar öncesinde HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu bir dizi önlem için kolları sıvamıştı. Bu doğrultuda HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'e bir mektup yazarak yapıcakları kutlamalarda havai fişek yerine ışık ve drone gösterisi yapılmasını rica etmişti. Önder, Başkan Mehmet Sepil'e yazdığı mektupta, “Sn.Mehmet Sepil... Göztepe kulübümüz neredeyse tüm İzmir'lilerin gönlünde olan bir kulüptür... Bu sezonda da başarılarınızı diliyoruz..
19 Mayıs günü atılan havai fişlekler nedeniyle Federasyonumuza çok tepki telefonu ve iletisi gelince can dostlar konusunda işbirliği yaptığımız Sn.İzmir Valimize aşağıda dilekçeyi yazıp, sadece milli günlerde atılan, hayvan ve insana zarar veren fişekler yerine drone ve ışık gösterisi yapılmasını talep etmiştik... Önceki gün yine Federasyonumuza kulübünüzün her sene kuruluş yıldönümünde havai fişek atıldığını, bu sene atılmaması konusunda iletiler gelmeye başlamıştır...
Basında 18 bin yavrunun kuş cennetinde dünyaya geldiği haberıini de görünce halk ve canlara zararlı olan havai fişek yerine ışık ve drone ile kutlama yapmanız konusunda bilgilendirme yapmak istedik.. Zaten daha önce Valilik makamına yazdığımız dilekçelere gelen yanıtlarda bunun sadece milli bayram ve yılbaşında atılacağı bilgisi gelmişti... Sonuç olarak, sizin de bir hayvansever olduğunuzu da bildiğiım, basından da izlediğim için bizim uyarılarımızı dikkate alacağınızı düşünüyor, iyi gunler ve başarılarınızın devamını diliyorum... Sevgi ve saygılarımla. ” Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in aldığı bu karar hayvanseverler arasında memnunişyetle karşılandı.