ING Basketbol Süper Ligi'nde lider Fenerbahçe Beko'yu 18 sayı geriden gelerek yenerek zirveye tutunan Pınar Karşıyaka'da Başantrenör Ufuk Sarıca önemli açıklamalar yaptı. A Milli Takım başantrenörlüğünden ayrılma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Sarıca, "Milli Takım'da görev almak spor hayatım için gururdu. En zor şartlarda, en zor dönemlerde elimi taşın altına soktum. Bir Dünya Şampiyonası'na gitmeyi hak ettik, Amerika'yı elimizden kaçırdık. Hakkımda alınan karar benim için de ani oldu. Olabilir, bu bir bayrak yarışı. Kritik maçlara 5 gün kala görevden alındığımda takımı olumsuz etkilememek için konuşmadım. Bir tane seçici olur, o da başantrenördür. Bu konuda sorun yaşamıştık. Üzerinde anlaşamadığımız oyuncu Larkin değildi" ifadelerini kullandı.

Ligde rakip B.Çekmece

"Anadolu Efes veya Fenerbahçe gibi geniş kadromuz yok, iki-üç eksiğimiz olduğu zaman bundan çok etkileniyoruz" diyen Sarıca, "Karşıyaka'da olduğum her dönemde hep iddialı olduk, bizden beklenmeyen şampiyonluklar kazandık. Şimdi yine şampiyonluklar bekleniyor. Toplam 14 kişiyiz, eksiklik olduğu zaman bunu kapatmaya çalışıyoruz. Fenerbahçe maçında Semih ve Metecan yoktu. Pandemi döneminde kaybettiğimiz en önemli oyuncumuz ise taraftarımız. Yine de sahamızda maç kaybetmedik. Sezon başından beri hiçbir maça tam kadro çıkamadık, bu durum antrenmanları da etkiliyor. Şampiyonlar Ligi geçen sene oynadığımız Europe Cup seviyesinin üzerinde, orada da iddialıyız" açıklamalarını yaptı. Öte yandan yeşil kırmızılılar bugün 19.00'da ligde Büyükçekmece ile deplasmanda karşılaşacak.

Karşıyaka'da Harun Atalay formayı unuttu

MİSLİ.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta zirve yarışı veren Karşıyaka'da geçen sezonlarda takımın jokeri olan Harun Atalay , bu sezon formaya hasret kaldı. Kaf-Kaf'ın üst üste Play-Off oynadığı 2018-19 sezonunda 22'si ilk 11'de 29, geçen sezon 12'si ilk 11'de 25 maçta forma giyen 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon ise yedek kulübesini mesken tuttu. Harun, bu sezon oynanan 12 maçın hiçbirine 11'de başlayamadı.Genç futbolcu 8 maçta sonradan oyuna dahil olup yalnızca toplam 123 dakikada sahada kalabildi. Harun, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yapılan iki maçta da 11'de oynayıp, kupada Bursaspor'a gol atmıştı.