Süper Lig'de bu sezon düşme hattından uzaklaştıktan sonra hedefi kalmayan Göztepe'de gözler gelecek sezonki transferlere çevrildi. Pandemi arasından sonra beklenen başarıyı gösteremeyen sarı kırmızılılarda oklar Tekink Direktör İlhan Palut'a dönerken futbolculardan gelecek ve gideceklerin hesabı yapılmaya devam ediliyor. İlk etapta ayrılacak yıldızların başını Beto çekerken yaprak dökümü sürecek gibi görünüyor. Fakat bu karmaşanın içerisinde kaşla-göz arasında sarı kırmızılılarda bir isim hiç oynamadan tarnsferin yıldızı oldu.

Göz Göz'ün 2018 yılında altyapısına dahil ettiği Efe Binici'ye Avrupa'dan ve Türkiye'den önemli kulüplerden teklif yağınca genç futbolcu ile profesyonel sözleşme yapıldı. 19 yaşına gelmesine rağmen A Takım'la idmana çıkan fakat profesyonel yapılmayan orta saha oyuncusu bir anda kıymete bindi. Efe için Yunanistan'ın köklü kulüplerinden Olympiakos'un 3 milyon euro + bir sonraki satıştan pay teklif ettiği öğrenilirken Milan ile Sassuolo'nun da bu futbolcunun peşinde olduğu belirtiliyor. Genç futbolcularla kadrosunu takviye etmek isteyen Fenerbahçe'nin ise uzun süredir takip/te olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde internet üzerinden canlı yayına katılan Efe Binici özellikle Fenerbahçe'nin teklifini yalanlamış ve Göztepe ile 5 ay önce sözleşme imzaladığını belirtmişti. Genç yıldız, “Menajerime kulaklarını tıkaması gerektiğini ve bir şeyler başaracaksak Göztepe'de başararak başlamamız gerektiğini söyledim” dedi. Buna rağmen Sadece yetiştiricilik bedeli ile ayrılmasından çekinilen Efe için resmi açıklama kulüpten önceki gün yapıldı. Böylelikle Efe'nin 5 ay önce profesyonel olmadığı ortaya çıktı. Şimdi başarılı futbolcunun A Takım'da mı devam edeceği, yoksa başka bir kulübe mi gideğceği taraftar arasında merak konusu oldu.

Kulüpten resmi açıklama yapıldı

Göztepe Kulübü'nden Efe Binici'nin profesyonel yapıldığına dair şu açıklama yapıldı: “2018 yılında altyapımıza dahil olan, U17 ve U19 Takımlarımızda forma giyen bir süredir ise A Takımımız ile antrenmanlara çıkan oyuncumuz Efe Binici ile 2023-24 sezonu sonuna kadar profesyonel sözleşme imzaladık.2001 doğumlu oyuncumuza profesyonel futbol hayatında başarılar dileriz”

Efe Binici kimdir?

Koçarlı Belediyespor'da filiz lisans çıktıktan sonra Aydın 1923’ün alt yapısına geçen Efe Binici kısa sürede parladı. Oynadığı başarılı futbolla kısa zamanda dikkatleri üzerine çeken Efe Binici 2018 yılında Göztepe'ye transfer oldu. U17 ve U19 takımlarında forma giyen genç orta saha geçtiğimiz sezon 25 maçta 6 gol 10 asist yaparak beklenen patlamayı gerçekleştirdi. Efe bir süredir A Takım'la idmana çıkmasına rağmen hiç bir teknik adamdan şans bulup forma giyemedi.