Sahne aldığı 3 farklı yaş grubundan da lider çıkıp çeyrek finale yükselen Konak'taki tek yarışmacı kız voleybol takımı olan Atillaspor, salon ve malzeme sıkıntısı yaşıyor.

Konak ilçe sınırları içindeki yarışmacı tek kız voleybol takımı olan ve sahne aldığı 3 farklı yaş grubunda da lider olup çeyrek finale çıkan Atillaspor, bir çok amatör kulüp gibi kendi yağında kavruluyor. Yaşadıkları tesis sorunu sebebiyle antrenmanlarını Vecdi Gönül Lisesi'nin salonunda yapan mavi beyazlılar, öğrenci velilerinin çabalarıyla ayakta duruyor. Mini voleybol, midi voleybol, küçük kızlar takımları gruplarından lider çıkıp İzmir'de son 8 takım arasına girmeyi başarırken, Atillaspor kulübü başkanı Yusuf Bayar, gençlerin önünün açık olduğunu ve final hedeflediklerini ifade etti. Başkan Bayar, "Emel Tamer ve Duygu Uğurlu antrenörlüğünde 2014 yılından beri voleybol şubesinde çalışmalarımız devam ediyor. İzmirli gençlerimizin okul dışında kalan zamanlarını aktif geçirmelerine gayret ediyoruz. Büyük şehrin stresinden uzak durmalarını, bedenen ve kafaca sağlıklı olmalarını, zararlı alışkanlıklardan sakınmalarını ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri için çabalıyoruz" dedi.

Velilerin çabasıyla ayakta


Başkan Yusuf Bayar, Konak ilçesi sınırları içinde faal olan tek kız voleybol takımının Atillaspor olduğunu ancak salon ve malzeme anlamında sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, "Konak Belediyesi kısıtlı olan salonlarında kendi kulüplerine öncelik tanıyor. İzmir'in ve Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Konak'ta az sayıda tesis var. Futbol şubemize destek oldular ama voleyboldan haberleri yok. Biz de velilerin aidatları ve kişisel çabalarımızla kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Vecdi Gönül Lisesi'nin salonunu kiraladık ve burada antrenman yapıyoruz. Salonun aylık kirası 2 bin lirayı buluyor ve öğrenci velilerinin katkısı olmasa kesinlikle bu kulüp yaşayamazdı.
Ailelerin çabalarıyla antrenörlerimizin maaşlarını ödüyoruz. Çocuklar, eşofman ve malzemelerini kendileri tedarik ediyor. Konak Belediyesi'nden bir ücret talep etmiyoruz sadece salon sayısının artırılmasını ve malzeme desteği istiyoruz. Konak Belediyespor'un bütçesi 5 milyon TL. Bir voleybol salonu yapmak ise 200 bin TL maliyetli. O bütçeyle halihazırda 25 tesis yapılabilir. Konak Belediyesi'nin amatör kulüplerin sorunlarına bir an evvel eğilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.