İzmir'de bisiklet tutkunu 5 arkadaşın prefabrik bir kulübede kurduğu spor kulübü, Türkiye şampiyonu bisikletçiler yetiştirmeyi başardı.

Çiğli ilçesinde 2009 yılında bir araya gelen amatör bisikletçiler Yusuf Hitit, İsmail Derse, Alper Doğaner, Gülsem Derse ve Ozan Yücesoy, öğrencileri kötü alışkanlıklardan koruyup bir spor dalıyla ilgilenmelerini sağlamak amacıyla bisiklet derneği kurmaya karar verdi.

Okullarda öğrencilere bisikleti sevdirmek için Çiğli Kaymakamlığı ile ortak projelere imza atan, okullar arası bisiklet yarışmaları düzenleyen dernek üyeleri, yoğun ilgi karşısında derneklerini spor kulübüne dönüştürme kararı aldı.

Ege Pedal Spor Kulübünü 2011 yılında kuran bisiklet tutkunları, 36 metrekarelik prefabrik bir kulübede başladıkları macerada ülke çapında ses getiren başarılara imza atmayı başardı.

Çiğli ilçesinde yaklaşık 10 bin öğrenciye bisiklet sürmeyi öğreten, 150'ye yakın profesyonel bisikletçi yetiştiren kulüp, kurucuları ve sponsorların desteğiyle öğrencilerden ücret almadan çalışmaya devam ediyor.

Haftanın 5 günü antrenman yapılan kulüpte antrenörlük yapan kurucular, aynı zamanda arızalı bisikletleri de tamir ediyor.


Başkan Hitit: "Hayalle başladık"


Ege Pedal Spor Kulübünün 58 yaşındaki Yusuf Hitit, her şeyin bir hayal ile başladığını, çocukları sokaklardan kurtarmak için böyle bir yola çıktıklarını, kısa sürede çok önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Yakın çevrelerinin ilk zamanlarda kendileriyle alay ettiğini belirten Hitit, "(İzmir'de hiç kulüp yok, yapamazsınız) dediler. 'Masraflı ve zor bir iş, bir iki yarış sonra kapatırsınız' dediler ama başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz. Prefabrikten bu şampiyonları çıkardık önemli olan buradan çıkarmak zaten. Her şey kurulu, düzenli olunca çıkarmak kolaydır." dedi.

Kulübün başkan yardımcısı İsmail Derse ise yetiştirdikleri sporcuların elde ettiği başarılara tanık olmanın kendilerine mutluluk verdiğini belirtti.

Sporcuları yetiştirirken hepsini şampiyon yapmak gibi bir amaçlarının olmadığının altını çizen Derse, şunları kaydetti:

"Gençleri spora ve yaşama kazandırmayı hedefliyoruz. Kaliteli ve doğru insan yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bisiklet kullanmanın bir yaşam biçimi olarak benimsemesini istiyoruz."


Senanur Süslü "Bisiklet benim hayatım"


Ordu'da mayıs ayında düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nda yıldız kızlar kategorisinde birinci olan 16 yaşındaki Senanur Süslü, 2 yıl önce okullar arasında düzenlenen şampiyonada da birinci geldiğini söyledi.

Bisiklet sürmeyi küçük yaşlardan bu yana çok sevdiğini anlatan Süslü, "Ailemin maddi imkansızlıkları nedeniyle bisiklet sporuyla ilgilenemiyordum. Kulübümüz bana destek oldu. Başarılarım arttı. Bisiklet benim hayatım. Milli takım hazırlık kampına davet edildim ama kadroya giremedim. Hedefim ülke ve dünya çapında yeni şampiyonluklar elde etmek." ifadelerini kullandı.

Şampiyon ikizler de bisikletle kulüpte tanıştı


Ordu'daki şampiyona da yıldız kızlarda birinci olan takımda yer alan Ezgi ve Beste Hepkaradeniz isimli ikizler de kulüp sayesinde bisiklet sporuyla tanıştılar.

Ezgi Hepkaradeniz, ikiziyle aynı takımda yer almanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek "Biz burada artık bir aile gibi olduk. Biz kardeşimle zoru seçtik. Ailemiz önce bu sporla ilgilenmemize sıcak bakmadı, eve madalya getirince artık onlar da olumlu bakmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Beste Hepkaradeniz de kardeşi gibi 4 yıldan bu yana kulüpte birçok başarıya imza attıklarını söyledi.

Hepkaradeniz, "Kardeşimle yarışmak ayrı bir duygu, takım içinde birbirimize destek oluyoruz. Tüm gençler bir spor dalıyla uğraşmalı." yorumunu yaptı. AA