FIBA Europe Cup C Grubu'nda 4 maçta 3'üncü galibiyetini evinde Spirou Basket'i 90-72 yenerek alan Pınar Karşıyaka, ilk etabın bitimine 2 hafta kala 2'nci tur için büyük avantaj elde etti.Yeşil-kırmızılı ekip, bu skorla Avrupa arenasında tarihindeki 100'üncü galibiyetini aldı.

Grupta liderliği ele geçiren Pınar Karşıyaka, haftaya kendisi gibi 3 galibiyeti olan Donar Groningen'i Hollanda deplasmanında yendiği takdirde 2'nci tura çıkmayı garantileyecek.

Kaybetse bile çıkabilir


Karşıyaka, mağlubiyet durumunda bile son hafta tüm maçlarını kaybederek gruptan çıkma iddiası kalmayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u evinde yendiği takdirde büyük oranda tur atlayacak. İzmir temsilcisinde antrenör Özhan Çıvgın, Spirou karşısında taraftarla bütünleşerek özel ve güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Yeşil-kırmızılı ekipte dizindeki sakatlık nedeniyle forma giyemeyen İlkan Karaman'ın pazar günü oynanacak Darüşşafaka Tekfen maçına yetişmesi bekleniyor.

Çıvgın: Özel bir galibiyet aldık


Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası C Grubu'nda Belçika temsilcisi Spirou Basket'i 90-72 mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Özhan Çıvgın, "Taraftarımızla bütünleşerek özel ve güzel bir galibiyet aldık" dedi. Çıvgın, İlkan Karaman'ın dizindeki sakatlığı nedeniyle müsabakada forma giymediğini, Berk Uğurlu'nun ayağının altında bir sakatlığının bulunduğunu ancak özveriyle oynadığını söyledi.Maça çok iyi başladıklarını kaydeden Çıvgın, şöyle konuştu: "Ancak daha sonra rakibin açık saha skorlarını durduramadık ve geriye düştük. Maçın ilk bölümünde hakem yönetimi de kötüydü ve faul problemi yaşadık, rotasyon yapmak zorunda kaldık. Egemen ve Berk takıma bugün çok katkı verdi. Taraftarımızla bütünleşerek özel ve güzel bir galibiyet aldık. Desteğe ihtiyacımız var. Öz güven kaybından Walker ilk bölümde iyi oynayamamasına rağmen ikinci bölümde daha iyi oynadı ve galibiyete ulaşmamıza katkı verdi."