İzmir'in asırlık çınarı Altay, 104'üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başladı.
İzmir ve Türk Futbolu’nun asırlık çınarı Altay, 104 yaşına girmenin gururunu yaşıyor. Siyah-beyazlılar, yeni yaşını ilk olarak dün sabah Cumruhiyet Meydanı'na çelenk bırakarak kutladı.
Sabah saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ilk törene; Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar, As Başkan Sabri Sevenoğlu, Sportif Direktör Özden Töraydın, kulüp yöneticilerinden; Ahmet Erboy ve Hilmi Bozok, Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Aybars Akoğlu, 1914 Taraftarlar Derneği Başkanı Deniz Gökkaya ile altyapı oyuncuları, antrenörler ve taraftarlar katıldı. Ebediyete intikal eden Altaylılar ve tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Ekmekçioğlu gururlu


Başkan Özgür Ekmekçioğlu, Akademi Ligleri’nde mücadele eden futbolcularla birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra yaptığı konuşmada; ‘‘Cumhuriyetimizin kuruluşu için nice mücadeleler vermiş Altay'ın başkanlığını yapmak, bu makamda olmak benim için çok büyük bir onur. Altay sadece bir futbol takımı değil, bir spor kulübüdür. Bu güzel ailenin içinde yer almanın ve Büyük Altayımız’ı hak ettiği hedefe yönlendirmenin gururunu yaşıyorum’’ dedi. Başkan Ekmekçioğlu, geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybeden Camianın sembol isimlerinden Erdoğan Tözge’nin eksikliğini derinden hissettiklerini belirterek; ‘‘Vazifemiz Altaylılık kültürünü gelecek nesillere aktarmaktır. Bu bilinçle; sadece profesyonel liglerde değil, en alt yaş gruplarını içine alacak şekilde topyekün bir başarıyı hedefledik. Geçtiğimiz sezon A takımımızın elde ettiği şampiyonluk yanında şu an 77 merkezde 10bin’in üzerine çıkan minik Altaylılardan oluşan dev futbol okulu yapılanmamız Türkiye çapında özlenen Büyük Altayımız’ın geri dönüşü namına atılmış en önemli adımdır’’ diye konuştu.

Ahmet Taşpınar:Tek "Büyük" biziz


Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Taşpınar ise konuşmasında Altay'ın ilklerin takımı olduğunu dile getirerek, Türkiye'de adının önünde ‘‘Büyük’’ sıfatı kullanılan tek kulüp olduklarını vurguladı. Taşpınar, gün içinde gerçekleştirilecek 104. Yıl kutlamaları için büyük emek sarf eden Kulüp Yönetimi, Altay Sosyal Dayanışma Derneği ve Altay 1914 Taraftarlar Derneği yöneticilerine teşekkür etti.