Avrupa Kupaları'nı katılma barajıyla arasında 10 puan fark bulunan ve Süper Lig'in bitimine 13 hafta kala şansını sonuna kadar zorlamak isteyen Göztepe, bu hedefte golcüsü Cherif Ndiaye'ye çok güveniyor. Şu ana kadar bu sezon 10 kez ağları havalandıran Ndiaye, bir gol daha atarsa kariyerinin en golcü sezonunu yaşayacak. Daha önce geçen sezon Hırvat ekibi Gorica ile 10 defa fileleri sarsan 25 yaşındaki hücumcu, bir önceki yıl yine Hırvat ekibinde 8, Belçika takımı Waasland Beveren'de ise 1 gol atmıştı. Senegalli forvet de kalan haftalarda kendi rekorunu kırıp, hem takımına katkıda bulunmak hem de gol istatistiğini geliştirmek istiyor.

Göz Göz rakibine yenilmiyor

Öte yandan sarı kırmızılılar pazartesi günü evinde oynayacağı Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla hazırlanırken, Göz Göz rakibini hiç yenemedi. Süper Lig'de B.B Erzurumspor'la 4'üncü randevusuna çıkacak olan İzmir ekibi, oynadığı 3 maçta 2 mağlubiyet, 1 beraberlik elde etti. İki takım ilk olarak 2018-2019 sezonunda kozlarını paylaştı. O sezonun ilk yarısında Erzurum'da oynanan maçı Göztepe 2-1 kaybetti. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki randevudan da 1-0 mağlup ayrılan Göztepe kılpayı kümede kaldı. B.B Erzurumspor ise 2018-2019'da Süper Lig'e veda etti. Bu sezonun ilk yarısında Kazım Karabekir Stadı'ndaki karşılaşma ise 1-1 beraberlikle sona erdi.

Karaman: İçeride kayıp istemiyoruz

Oynadığı son 4 müsabakada hanesine 10 puan yazdıran Göztepe'nin teknik direktörü Ünal Karaman, evlerinde kayıp yaşamak istemediklerini söyledi. Karaman, "Her maça ciddiyetle hazırlanıyoruz. Çıkışımızı sürdürmek için elimizden gelen en iyi mücadeleyi sergileyeceğiz" dedi.