Röportaj/Levent ARIÖZ - Geçtiğimiz Nisan ayında geçirdiği trafik kazası sebebiyle hayatını kaybeden Milli triatloncu Ata Yahşi'nin adını, babası Adnan Yahşi ve spor camiası yaşatıyor. 9 Eylül TV'nin konuğu olan Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Başantrenörü Adnan Yahşi, yeni Ata Yahşiler'in yetişmesi için bir çok organizasyon yaptıklarını söyledi. Yahşi'nin röportajı şu şekilde: "Oğlum, sporcu, idareci ve antrenör olarak Türk sporuna gücü yettiğince hizmet etmeye çalışıyordu. Yarım kaldı ama sevenleri inanılmaz bir refleks gösterdi. Onu adını yaşatmak adına bir çaba içine girildi. Triatlon federasyonuna minnettarız. Başkan Bayram Yalçınkaya ilk defa uygulanan Bölgesel Triatlon Ligi'ne Ata'nın adını verdi. Hayatında triatlonla tanışmamış Türkiye'nin her yerinde yaşayan çocuklar Ata Yahşi Bölgesel Triatlon Ligi'nde mücadele ediyor. Ekim'in ilk haftasında da Balıkesir'de Türkiye finali yapılacak. Yeni Ata Yahşiler yetişecek."

YÜZDÜĞÜ HAVUZA İSMİ VERİLDİ
"Ata'nın adını yaşatmaya devam ediyoruz. Gaziemir Atletizm Spor Kulübü'nün adını Ata Yahşi Spor Kulübü yaptık. Yaşarken çalıştığı havuza adını verdiler. Çalıştığı işyeri Ata Bisiklet olarak değişti. Yurtdışında yaşayan bir arkadaşı şirketinin adını Yahşi Ata olarak değiştirdi. Yıllarca antrenörlüğünü yapan Mert Onaran, öğrencisiyle beraber Yunanistan'dan Türkiye'ye onun adına yüzdü. Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atletizm Şubesi bu seneki yarışlarda "Ata Yahşi için yarışıyoruz" logolu forma ile piste çıktı. Atletizm Federasyonu Türkiye en hızlısını arıyor yarışmasına Ata Yahşi'nin adını verdi. Türkiye'nin her yerinden buruk bir mutluluk hissetttiğimiz destekler oldu. Bu anlamda yanımızda olan, Ata'nın adını yaşatmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum."

Gaziemir'in Amazonları 4 yıldır Süper Lig'de
"Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün kadın takımının sorumlusu olarak 4 yıldır kadın takımının Süper Lig'de olmasının gururunu yaşıyoruz. Süper Lig'de İzmir ve Ege'yi temsil eden tek kulübüz. Yarıştığımız takımlar Enka, Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursa BŞB gibi Avrupa'daki müsabakalara giden, elinde üst düzey sporcular ve devşirmeler barındıran elit kulüpler. Böyle bir ligde kalabilmek bile mucize. Küçük bir ilçe takımı olarak bunu 4 yıldır başarıyoruz. İzmir'i temsil etmek sadece bizim görevimiz olmamalı. Biz bir şekilde ön ayak olduk. Zaman içerisinde maddi ve manevi olarak bizden büyük kurum ve kuruluşlar da elini taşın altına eline sokarsa İzmir kadınının gücünü daha güçlü bir şekilde Türkiye'ye gösteririz."

Hedefimiz takımın İzmirliler'den oluşması
"Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın isteği takımın tamamının Gaziemir ve İzmirli sporculardan oluşması şeklinde. Bunun için uzun vadeli bir planlama gerekiyor. İzmir'de bunu başarabilmek için ilimizdeki atletizm camiasının bir güç birliği yapması şart. Teknik branşlarda ve uzun mesafe koşularında bölgemiz sıkıntılı olduğundan diğer illerdeki sporculardan yararlanıyoruz. Ancak uzun vadede Başkan Arda'nın hedefini yakalayacağımıza inanıyorum. Ayrıca Triatlon İl Temsilcisiyim. İzmir'de geleneksel bir triatlon turnuvamız yok. Bunu başaracağız. Her sene düzenlenen bir yarışı organize edeceğiz. Federasyon ile görüşerek elimizden gelen çabayı göstereceğiz."