Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu 4. maçında İzlanda’ya konuk olan A Milli Futbol Takımı, 21. dakikada Ragnar Sigurdsson’un attığı golle geriye düşerken, bu gol millilerin grupta yediği ilk gol oldu. Ayrıca Ay yıldızlılar 3 maçlık galibiyet serisinin ardından ilk kez yenildi. Grup mücadelelerinde oynadığı 3 karşılaşmayı da kazanan ay-yıldızlılar, hanesine 9 puan yazdırırken, 8 gol atıp kalesinde gol görmemişti. Milliler, İzlanda karşısında gruplardaki ilk golünü yedi. Karşılaşmanın 21. dakikasında Gudmundsson’un ceza sahasına yaptığı ortada savunma topa dokunamazken, boşta kalan topu Ragnar Sigurdsson kafayla ağlara gönderdi ve İzlanda’yı maçta 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu gol aynı zamanda Millilerin grup maçlarında yediği ilk gol oldu. A Milli Futbol Takımı, gruptaki ilk maçında Arnavutluk’u 2-0, ikinci maçta Moldova’yı 4-0 ve 3. mücadelede ise son Dünya Şampiyonu Fransa’yı 2-0’lık sonuçlarla mağlup etmişti.

Güneş:Yarış sürüyor

Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş, İzlanda maçını yorumladı. Güneş, " Maça başladığımızda tedirgin bir takımımız vardı. Rakip bunun avantajı kullandı. İkinci yarıda pozisyon bulmak için gayretliydik. Kaybettiğimiz bir 3 puan var. En kötü ihtimal beraberlik bile bizim avantaj olacaktı. Yarış devam ediyor. 2020 Avrupa Şampiyonasına gideceğimizi söylüyoruz, o gücümüz de var.

Fransa, Türkiye ve İzlanda grubun favorisi olarak görünüyor. Fransa maçından sonra burada oynamak zorundaydık. 3 günde bir maç oynamak sıkıntı. Dorukhan da bugün oynamayabilirdi. Sakatlıklara bakarak kötü değerlendirme yapmak istemiyorum. Biz onlardan iyi takımız.