HABER/ Sinan KESKİN

Türkiye Bisiklet Oryantiring Şampiyonası sonuçlarına göre 2018-2019 sezonunda kendi kategorilerinde dereceye giren ve Türkiye Milli Takımı'nı oluşturan sporcular Temmuz ayında Danimarka'da yapılacak olan Bisiklet-O Dünya Şampiyonası'na gidemiyor. Türkiye Oryantiring Federasyonu, dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek 8 kişilik milli takım kadrosundan sadece bir kişinin masraflarını üstlenebileceğini diğer sporcuların sponsor bulmaları halinde şampiyonaya katılabileceklerini söyledi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından açıklanan aday milli takım kadrosunda E21 kategorisinde yer alan Ferhat Alyılmaz ve Abdülkadir Köseoğlu, E20 kategorisinde Atakan Ülker ve Emre Çetinkaya, K21 kategorisinde Gülşah Bircan Akpınar ve Nermin Fenmen, K20 kategorisinde ise Serdem Merve Ateş ve Elif Özkaya yer alırken bu isimlerden sadece Ferhat Alyılmaz'ın masrafları federasyon tarafından karşılanacağı diğer sporcuların kendilerine sponsır bulmaları gerektiği belirtildi. Federasyon ayrıca, sporcuların özel sağlık sigortalarını da kendilerinin yaptırmasını istedi.

Bu ay başında Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nda kendi kategorisinde açık ara birinci olarak milli takım aday kadrosuna girmeye hak kazanan Ege Üniversitesi Spor Yönetimi Bilimleri yüksek lisans öğrencisi olan Gülşah Bircan Akpınar, kapı kapı dolaşıp Türkiye'yi Danimarka'da temsil edebilmek için destek arıyor.

Gülşah Akpınar sponsor arayışında

Bisikletle, kayakla ve koşarak oryantirig branşlarının yanı sıra Amerikan futbolu takımında yer alan Urlalı Gülşah Bircan Akpınar, “Kayak ve bisiklette oryantiring dallarında milli takım sporcusuyum. Kayakla oryantiringte bu yıl Avrupa'da ülkemizi temsil ettim. Nevşehir'de yapılan Türkiye Bisiklet-O Şampiyonasında açık ara birinci oldum. Ama ülkemi dünya şampiyonasında temsil edebilmek için kendime sponsor bulmam gerekiyor” dedi. Sponsor bulamadığı takdirde Danimarka'da yapılacak olan şampiyonaya gidemeyeceğini anlatan Akpınar, “Milli Takımda yer alan bizden yaşca büyük bazı arkadaşlarımız kendi imkanları ile gitmeye hazırlanıyorlar. Ama benim bu masrafları karşılayabilecek gücüm yok. Federasyonumuz bizden 1 hafta gibi kısa bir sürede sponsor bulmamızı istedi. Çok yüksek rakamlardan söz etmiyoruz aslında. Ben ülkemi temsil edecek parayı bulamazken bu rakamı İzmir'de ya da Urla'da bir gece yemek masasında bırakan insanlar var” diye konuştu.

Dünya Şampiyonasına minimum olanaklarla gitmeye razı olduğunu dile getiren Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeterki oraya gidip ülkemizi temsil edelim. Sponsor olacak insanlara muhteşem bir başarı vadedemem ama gelecekte elde edeceğimiz başarıların temellerini birlikte atabiliriz. Bu ilk adımı atabilirsek daha sonrasında kürsüde yer alacak başarılar gelecektir. İnanmak başarmanın yarısıdır, ben bunu yapabileceğime inanıyorum. Ülkemizin ve federasyonumuzun da buna inanması gerekiyor.”

Bu sporu sonuna kadar yapacağını ve Uluslar arası düzeyde isim yapacak bir sporcu olacağı ifade eden Akpınar, sponsor bulamadığı taktirde bisiklet kaskını çıkarıp para toplamayı düşündüğünü söyledi.