Haber/ Ozan SİRMEN Menemen FK’nın tecrübeli futbolcusu Ziya Alkurt, her boş zamanında sırtında çantası, elinde ekipmanlarıyla doğa ve zirve yürüyüşleri yapıyor. Bugüne kadar Rize Buzul Gölleri, Kaçkar Dağı, Artvin, Alp Dağları, Gürcistan Svaneti gibi yerlerde yürüyüşler yapan usta oyuncu, “Futbol sadece fiziksel değil, aynı zamanda sağlam bir mental dayanıklılık da gerektiriyor. Doğa ve zirve yürüyüşleri bana bu yönde büyük katkı sağlıyor. Bir yandan da spor yapmış oluyorum” diye konuştu.

Her Karadenizli gibi doğa tutkunu olduğunu belirten Ziya Alkurt, “Doğayla iç içe olup vakit geçirmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. Bunları yaparken fiziksel performansınızın da yüksek olması gerekli. Futbolcu olmam doğa sporlarına ilgi duymamda önemli bir etken. Aslında bu, birbirini karşılıklı besleyen bir döngü oldu. Sporcu olmanın faydasını yürüyüşlerde pozitif yönde görüyorum. Doğada geçirdiğim vakitse fiziksel ve zihinsel olarak bana olumlu etkide bulunuyor” dedi. Rize Buzul Gölleri’nin Türkiye’deki en güzel rotalardan biri olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, “Kaçkar Dağları, Artvin, Alp Dağları ve Gürcistan’da bulunan Svaneti bölgesi mükemmel rotalar. Svaneti yolculuğu bizi çok zorlamasına rağmen gerçekten keyif vericiydi. İki gün boyunca yaklaşık 60 kilometrelik yol kat ettik. İlk fırsatta gitmek istediğim yer Moğolistan. Zorlu bir coğrafya ve bence en önemlisi Orhun Yazıtları’nın orada bulunması” yorumu yaptı. 

Gencer için girişim

Menemen Futbol Kulübü, transfer döneminin son gününde Altay'dan stoper Gencer Cansev'e imza attırmak için kolları sıvadı. Altay'la kamp döneminde çalışan ancak siyah-beyazlıların transfer yasağı nedeniyle lisansı çıkarılamayınca kulüpten ayrılan Gencer'in bir süredir sarı-lacivertlilerle temas halinde olduğu öğrenildi. Menemen FK Teknik Direktörü Özden Töraydın'ın Altay'dan tanıdığı eski öğrencisini takımına istediği, şartlarda pürüz çıkmaması halinde resmi imzaların atılacağı bildirildi.