Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, ikinci yarının ilk maçı olan Fenerbahçe mücadelesi öncesi açıklamalarda bulundu. Sepil, "Hayalimde her sene Avrupa Kupası’nda oynayacak Göztepe var” dedi
Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında cumartesi günü Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek Göztepe'de Başkan Mehmet Sepil ve Teknik Direktör Tamer Tuna, gazetecilerle bir araya geldi.
1inci Kordon Balık Restoran'da gerçekleşen yemekte sarı kırmızılılar önemli mesajlar verdi. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, “Hayalimde her sene Avrupa Kupası’nda oynayacak Göztepe var.” diyerek, yeni statlarında her maçı dolu tribün önünde oynamak istediklerini belirtti.
Sezon başında 2 senelik sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşündüklerini anlatan Sepil, “Öncelikle ligde tutunabilmemiz, ikinci olarak da Göztepe’nin iskeletini oluşturmamız gerektiğini düşündük. Çok zor bir lig, 30 puan çok büyük başarı. İlk haftaları zor olan bir ligde başarılı bir ilk yarı geçirdik. İyi başladık, duraksama oldu ama sonunu tekrar iyi getirdik. Futbolda umduğumuzun ötesinde güzel bir başarı yakaladık” diye konuştu.

Bornova yuvamız oldu


Sepil, “İlk devrede yakaladığımız başarı beklenmeyen bir başarıydı, hızlı yakaladık, inşallah ayağımıza dolanmaz. Biz Tamer hoca ile yıllar boyu çalışmak istiyoruz. Bunu kontrat haline de getiririz, onda bir sorun görmüyorum” şeklinde konuştu. İzmir’deki stat probleminin ise bir dezavantaj olarak gözüktüğünü ifade eden Sepil, Bornova Stadı’nı yuvaları olarak kabul ettiklerini, ancak ne gelir getirme ne de ambiyans anlamında bu stadın yeterli olduğunu vurguladı. Takımın geleceği için çok önemli olan stat ve akademi konusunda önemli adımlar attıklarının altını çizen Sepil, inşaatı sorunsuz devam etmesine rağmen yeni stadın gelecek sezonun ortasına yetişmesinin zor olduğunu söyledi.

Kale arkasında sürpriz proje


Sarı kırmızılı kulübün başkanı Mehmet Sepil, yapımı süren Yeni Gürsel Aksel Stadı'yla ilgili sıcak bir gelişmeyi de paylaştı. Mehmet Sepil, "Statın kapasitesi 20 bin olarak gözüküyor. Şu an için kale arkası tribününü ayakta izlenecek şekilde bir izin alabilirsek seyirci sayısını 25 bine çıkarabiliriz.
Başvurularımızı yaptık, geri dönüşleri bekliyoruz" dedi. Sepil, statta alışveriş merkezinin bulunmayacağını, stat çevresi için değişik projelerin gündemlerinde olduğunu belirterek, İzmir’in en önemli ilgi noktalarından birini oluşturacaklarını kaydetti. Torbalı ilçesinde yapılacak akademinin de inşaatına mart ayında başlanacağına işaret eden Sepil, teknik direktör Tamer Tuna ile birlikteliklerinin çok uzun süre devam etmesini planladıklarını anlattı.