Süper Lig'de yeni sezon öncesi kadro oluşturma çalışmalarını sürdüren Göztepe, performansından memnun kalmadığı oyuncularla vedalaşmanın yollarını arıyor. Geçen sezon 1. kaleci olarak transfer edilen ancak İrfan Can ve Arda Özçimen'in arkasında kalan deneyimli kalecinin takımdan ayrılması için Macar takımları ile irtibata geçildi.1 sezon daha sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki file bekçisinin menajeri ile irtibata geçen yönetim, oyuncunun kendi ülkesi olan Macaristan Ligi dışında, Göztepe'den bir önceki kulübü olan Atromitos ile birlikte Yunan kulüplerinden gelecek teklifleri de beklediği öğrenildi. Bonservisle satılamaması halinde kiralık gitmesine de izin verilecek tecrübeli kalecinin ayrılığı için her türlü kolaylık sağlanacak. 2020-2021 sezonunda sadece 2 maçta oynayabilen Macar kaleci, toplam 4 gol yemişti.

Öte yandan İzmir ekibi, TFF 1'inci Lig temsilcisi Bereket Sigorta Ümraniyespor'un genç oyuncusu Muammer Denizhan Taşkın'ı kadrosuna dahil etmek için girişimlere başladı. Teknik direktör Ünal Karaman'ın orta sahada görev yapan 21 yaşındaki oyuncuyu çok istediği, yönetimin de transferi bitirmek için yoğun çaba sarf ettiği kaydedildi. Kuşadasıspor'un altyapısından yetişen Denizhan, 2015'te Aydınspor 1923'e transfer oldu. Ardından Ümraniyespor'a imza atan oyuncu bu kulüpte profesyonelliğe geçti. Kariyerinde 19 TFF 1'inci Lig maçına çıkan Denizhan 1 gol attı. 

Esiti bir sezon daha kiralanacak

Göztepe'nin sağ bek transferinde de sona geldiği öğrenildi. Sarı kırmızılılar Trabzonsporlu sağ bek Ahmet Kamil Çörekçi transferinde de sona yaklaştığı vurgulandı. İç transferde ise Ndiaye, Berkan, Murat ve Atınç'la sözleşme imzalayıp Alpaslan'la vedalaşan sarı-kırmızılıların orta saha Esiti'yi de takımda tutacağı, Nijeryalı'nın bir sezon daha kiralanacağı belirtildi. Esiti geçen sezon çok iyi bir performans sergileyip Teknik Direktör Ünal Karaman'ın gözüne girmişti.