Sekiz yıl sonra Play Off'a kalamama üzüntüsü yaşayan Pınar Karşıyaka, geçen sezonki kadrosunda büyük değişime gitti. Koç Markovic'le birlikte sezon başında yola çıkılan ekipten 9 oyuncuyla vedalaşıldı.

Haber /Levent ARIÖZ

İzmir'i ulusal ve uluslararası arenada en başarılı şekilde temsil eden kulüplerden biri olan Pınar Karşıyaka geçen sezon hayal kırıklıklarıyla dolu bir grafik çizdi. 2 sezon öncesinin Türkiye Ligi şampiyonu Kaf Kaf, 8 yıl sonra ilk kez Play Off'un dışında kalarak sezonu erken tamamladı. Yeşil kırmızılılar, kötü geçen sezonun faturasını ise Başantrenör ve basketbolculara kesti. İlk neşteri koç koltuğuna vuran KSK, Nenad Markovic'le yollarını ayırdı. Boşnak çalıştırıcı İspanya Ligi takımlarından Tenerife'yle anlaştı. Yeşil kırmızılılar ardından sezon başında yola çıktığı kadrodan gençler hariç 9 oyuncuyla vedalaştı. Yabancı oyunculardan istediği verimi alamayan Kaf Kaf durumu belirsiz olan Ponitka hariç ABD'li basketbolcularının biletini kesti.

Boone 1 maç oynayıp ayrıldı

Geçen sezon Dinamo Sassari takımından alınan Brent Petway basketbolu bırakma kararı aldı. Kontratları biten pota altı oyuncuları De Juan Summers ve Josh Owens'le yeniden anlaşılmadı. Yeni sezon için opsiyonları bulunan Brown ve Green'le de yollar ayrıldı. 2016-17 sezonu başında büyük ümitlerle transfer edilen Josh Boone da sadece 1 maç parkeye çıktıktan sonra kadrodan ayrılan ilk isim olmuştu. Oyun kurucu Kevin Dillard da devre arasını göremeden kadrodan ayrıldı. Yeşil kırmızılılarda durumu belirsizliğini koruyan tek oyuncu Mateusz Ponitka. Polonyalı oyuncunun 1 yıl daha sözleşmesi bulunurken, oyuncunun 25 bin dolarlık sözleşmesini maddesinin bulunması KSK'nin elini kolunu bağlıyor. Ponitka'yı İspanyol Baskonia takımı isterken, genç basketbolcunun çıkış opsiyonunu kullanıp takımdan ayrılması bekleniyor.

Soner 5 yıl sonra

Yerlilerde de altyapı çıkışlı oyuncular hariç değişime gidildi. Opsiyonlu sözleşmesini uzatmayan Muhammed Baygül Darüşşafaka'nın yolunu tutarken, 2012-17 yılları arasında Karşıyaka forması giyen Soner Şentürk Başakşehir Koleji'yle sözleşme imzaladı. Yeşil kırmızılılardaki genç oyuncular Egemen Güven, Erdi Gülaslan, Görkem Doğan ve Alp Karahan'ın durumu da kamp döneminde yeni başantrenör Trifunovic'in raporu sonrası belli olacak. Kaf Kaf transfer döneminde başantrenörlüğe Aleksandr Trifunovic'i getirip, Fenerbahçe'den Berk Uğurlu ve Darüşşafaka'dan Metin Türen'le el sıkıştı.