İspanya’da düzenlenen dünyanın 17 yaş kategorisindeki en büyük futbol turnuvasında Barcelona, Marsilya, Steaua ve Santos gibi ekipler elenirken, Leganes’i 2-1 yenen Altınordulu gençler yarı final biletini kaptı.

Altınordu U17 Takımı, Barcelona, Olimpik Marsilya, Steaua Bükreş ve Santos gibi devlerin elendiği Dünya Kulüpler Kupası’nda (Mundial de Clubes) adını yarı finale yazdırarak tarihi bir başarılı yakaladı. Real Madrid, Atletico Madrid ve Palmeiras ile birlikte en iyi dört takım arasına kalan kırmızı-lacivertli gençler, final bileti için bugün saat 17:00’de Palmeiras ile İspanya-Madrid’de karşılaşacak. Grup serisinde Barcelona’yı 2-1 yenip, Jef United ile 1-1 berabere kalan, Snatos’a ise 3-2 mağlup olan Altınordu U17 takımı, ikinci sırada yer alıp ilk sekize kaldı. Çeyrek final maçında Leganes önünde henüz 1. dakikada 1-0 geriye düşüp, penaltı kaçırmasına rağmen yılmayan İzmir ekibi, Barışcan Işık Altunbaş ve Atalay Yıldırım’ın golleriyle 2-1 kazanıp yarı finale kaldı.



 

KIRGIZLAR AFK'YI GEZDİ


Öte yandan Kırgızistan Futbol Federasyonu Başkanı Semetei Sultanov, Altınordu'yu ziyaret etti. Torbalı Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette Altınordu FK Başkan Vekili Barış Orhunbilge, Altınordu FK İcra Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez, Altınordu Futbol Meslek Yüksekokulu ve Meslek Lisesi Müdürü Savaş Serdar, Dış İlişkiler Yönetmeni Aydın Güvenir, Sultanov’un yanı sıra Kırgızistan Futbol Federasyonu 2.Başkanı Dastan Konokbaev ve Kırgızistan Futbol Federasyonu Türkiye ve Azerbaycan Sorumlusu Nihat Kurnaz’ı ağırladı. Kırgızistan'da yeni atılımlar planladıklarını, gelişen Dünya üzerinde fark yaratan ülke federasyonları ve kulüpleri resmi anlamda ziyaret ettiklerini belirten Kırgızistan Futbol Federasyonu Başkanı Semetei Sultanov, “Altınordu, bu ziyaretler içerisinde en önemli yeri kapsıyor. Üç ayrı tesisleri gezerek bir çok bilgi ve birikim edindik. Yapılanları yerinde görmek bizi etkiledi. Altınordu'nun yapılanmasını örnek alacağız” dedi.

ORHUNGİLBE: MUTLU OLDUK


Kırgızistan Futbol Federasyonu Başkanı Semetei Sultanov'u ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyen Altınordu FK Başkan Vekili Barış Orhunbilge ise “Kırgızistan, 2019 yılında Asya Kupası'nda yer alacak. Ülke futbolunu geliştirmek isteyen genç Başkan Sultanov, Altınordu'yu yakından tanıma ve görme fırsatı yakaladı. Çalışma sistemlerimizi, sahalarımızı ve tesislerimizi gördüler. Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, ikili ilişkilerle iş birliği konusunda fikirler alındı. Türki Cumhuriyeti olan Kırgızistan'ı İzmir'de konuk etmekten büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Barış Orhunbilge tarafından Semetei Sultanov'a Altınordu porselen topu ve Altınordu forması hediye edildi.