Röportaj/ Levent ARIÖZ

Özdemir ailesinin 5 kardeşi 3 farklı futbol kulübünde malzemecilik yapıyor. İzzet Özdemir ile Akif Özdemir Turgutluspor, Fatih Özdemir ve Metin Özdemir Altınordu, Orhan Özdemir Antalyaspor'da çalışıyor

Malzemeciler, futbolun görünmeyen kahramanları. Futbolcuların, teknik ekibin giyeceği tüm eşyaların sorumluluğu onlara ait. Oyuncuların kramponlarını, toplarını temizler, giyeceği kıyafetleri hazırlar; kulübün eli ayağı olurlar. Çoğu zaman malzemeleri toparlamaktan maçı izleyemezler, golleri kaçırırlar. Ama en çok galibiyetlere onlar sevinirler, mağlubiyetlere de en çok onlar kahrolurlar. Kısacası malzemeci takımın herşeyidir. Futbolcu, müzisyen, oyuncu kardeşlere alışkınız ama kardeşler malzemeci olunca dikkat çekmiyor değil. Hem de 5 kardeş aynı işi yapınca daha enteresan bir hal alıyor. Özdemir ailesinin 5 kardeşi, 3 farklı futbol kulübünde malzeme sorumluluğu görevini üstleniyor. Bu işe ilk başlayan ve diğer kardeşlerin malzemeci olmasına ön ayak olan İzzet Özdemir, 30 yıldır Turgutluspor'da görev yapıyor. Akif Özdemir de İzzet Özdemir'le Manisa ekibinin malzemeciliğini üstlenirken, Fatih Özdemir ve Metin Özdemir Altınordu'da malzeme sorumluluğu görevine devam ediyor.

Top toplayarak başladı

Orhan Özdemir ise Süper Lig ekibi Antalyaspor'da çalışıyor. Özdemir Kardeşler'in meslekteki en eski ismi İzzet Özdemir, çocukluk yaşlarında Turgutluspor idmanlarını takip edip, saha dışına çıkan topları toplayarak bu işe başladığını söyledi. 1991 yılında Manisa ekibindeki malzemeciye yardım ederek, mesleğe ilk adımını attığını ifade eden Özdemir, "2 sene Mehmet Başçı'nın yanında çalıştıktan sonra kendisi askere gidince baş malzemeci oldum. 1998 yılında kardeşim Orhan Özdemir'i yanıma alarak 2015 yılına kadar beraber çalıştık. Bu arada diğer kardeşim Fatih Özdemir, 2000 yılında kulüpte mutfak görevlisi olarak işe başladı. Böylece Turgutluspor'da 3 kardeş çalışmaya başladık" dedi.

İki kardeş Altınordu'ya gitti

2003-2005 yılları arasında Orhan Özdemir askere gidince onun yerine en küçük kardeş Metin Özdemir'i yardımcı olarak yanına aldığını kaydeden İzzet Özdemir, " Daha sonra Fatih Özdemir altyapıda malzemeci ihtiyacı olunca o bölüme geçti. 2005 yılında diğer kardeşim Akif Özdemir kulüpte tesis sorumlusu olarak işe başladı. Fatih Özdemir, 2009 yılında Altınordu'dan gelen teklifi değerlendirerek İzmir kariyerine yelken açtı. Metin Özdemir'in askerden dönmesiyle o da Altınordu'da çalışmaya başladı" diye konuştu.

Yusuf Şimşek transfer etti

"Ardından 2015 yılında Yusuf Şimşek Antalyaspor ile Teknik Direktör olarak çalışmaya başlayınca kardeşim Orhan Özdemir'i malzemeci olarak transfer etti" diyen İzzet Özdemir, " Benim yanımda oluşan boşluğu da güvenlik personeli olan Akif Özdemir'i malzemeci olarak alarak doldurdum. Bizler malzemeci kardeşler olarak işimizi büyük bir zevkle yapıyoruz. Turgutlu'da 6 şampiyonluk, 5 küme düşme yaşadım. Umarım bu yıl 1. Lig'e yükselip tarihi bir zafer yaşarız. Biz 8 kardeşiz. En büyüğümüz esnaf, diğer erkek kardeşim PVC işi yapıyor. Bir de kız kardeşimiz var. Gerisi malzemeci" ifadelerini kullandı.

Akif Özdemir: Turgutlu aşığıyız

Akif Özdemir, Turgutluspor kariyerine tesis sorumlusu olarak başladığını ifade etti. "Antalyaspor'a giden kardeşimden sonra onun yerine geçtim" ifadelerini kullanan Özdemir, " İzzet ile birlikte malzeme sorumlusu görevini üstleniyoruz. Turgutluspor aşığıyız. Severek yapıyoruz işimizi. Dışarıdan görüldüğü gibi bir meslek değil. Yağmuru, çamuru kampları var, ailemizden uzak kalıyoruz. 5 kardeşin malzemeci olmasına inanamıyorlar. Önceki yıllarda Antalya kampında birlikte denk geldi. Çok ilginç bir andı. Bunu fotoğrafladık ve bu anı evime çerçevelettim. Kupa maçlarında hep denk gelmek istiyoruz. Kardeşlerimle gurur duyuyuorum. Hepsi bu işin piri" cümlelerini kullandı.

Orhan Özdemir: Kardeşlerim Süper Lig'e gelsin istiyorum

İzzet Özdemir'le 1996-97 senesinde mesleğe başladığını ve 2015 yılında eski Turgutluspolu Yusuf Şimşek'in Antalyaspor'a gelişiyle Akdeniz ekibinde göreve devam ettiğini belirten Orhan Özdemir, "İşimizi severek yapıyoruz. Türkiye'de 5 kardeş malzemeci yoktur. Sürekli iletişim halindeyiz. Diğer kardeşlerimin de Süper Lig'e gelmesini istiyorum. Umarım Turgutluspor da, Altınordu da en kısa zamanda en üst lige yükselir" ifadelerinde bulundu.

Fatih Özdemir: A.Ordu'nun en eski çalışanlarındanım

Malzemecilik mesleğini severek yaptıklarının altını çizen Fatih Özdemir, Altınodu'da 11. yılını doldurdu. Kulübün en eski çalışanlarından biri olduğunu belirten Özdemir, "Hedeflediğim en iyi yerdeyim. Dünya gündemine oturmuş bir kulübüz. Takımımız ile birlikte Süper Lig'de ve Avrupa'da bulunmak en büyük hayalim. 5 kardeş bu işi yaptığımızı duyunca şaşırıyorlar. Gerek teknik direktörümüz Hüseyin Eroğlu, gerek futbolcu arkadaşlarımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz" dedi.

Metin Özdemir: Enis'in golünü izleyemedim

Altınordu'da çalışan bir diğer kardeş Metin Özdemir, zor bir meslek icra ettiklerini kaydetti. Bir çok futbolcunun sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Özdemir, " Oyuncunun tekmeliğini, kramponunun unutursanız, o an futbolcunun psikolojisini bozabilirsiniz. Ufak bir detay ama çok önemli. Ağabeylerimin elinde büyüyürek buralara kadar geldik. Hedefim bu işte sonuna kadar dürüst, temiz şekilde çalışmak. Biz görünmeyen kahramanlar oluyoruz. İçeriyi toparlamaktan, Boluspor maçında Enis'in attığı ilk golü göremedim. Bu tip örnekler çok yaşıyoruz. Ama önemli olan orada takımımızın başarısı ve benim asli görevlerimi yerine getirmem" diye konuştu.