Sezonun ilk maçında Yeni Malatyaspor karşısında attığı gol VAR kararıyla geçersiz sayılan, bir penaltısı es geçilen, yine video hakem teknolojisinin tespitiyle aleyhine 1 kırmızı kart çıkıp, 1 gol kalesinde gören Göztepe'de taraftar kızgın.

LEVENTYeni Teknik Direktörü Bayram Bektaş yönetiminde sezona galibiyetle başlamak isteyen Göztepe'yi Yeni Malatyaspor değil, VAR(Video Asistan Teknolojisi) durdurdu. Bu sezon ülkemizde yürürlüğe giren video asistan hakem teknolojisi ağırlığını en çok Göztepe,Yeni Malatyaspor maçında hissettirdi. Maçın ilk dakikalarında Wallace Reis'in ceza alanı içinde yerde kalması üzerine maçın hakemi Özgür Yankaya, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile görüştü ve pozisyonda penaltı olmadığına karar verdi. Ardından kaleci Beto ile karşı karşıya kalan Mina'nın vuruşunda top filelere gitti. Yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasının ardından hakem Özgür Yankaya VAR sistemine başvurdu ve gol kararı verdi. İkinci yarının başında Yeni Malatyalı Arturo Mina'ya sert giren Göztepeli Castro, VAR'ın uyarısıyla kırmızı kart gördü. Ardından Yasin'le beraberliği yakalayan Göz Göz'ün maçın son dakikalarında bulduğu galibiyet golü da video hakem teknolojisine takıldı.

Tribünlerden yoğun tepki


Alpaslan'ın golü VAR kararıyla iptal edildi. Mücadelenin son anlarında rakibin skoru belirleyen golü de VAR kararıyla geçerli sayıldı. Hakem Özgür Yankaya'nın tartışmalı kararları sonrası
tribünler küplere bindi. Sarı kırmızılı taraftarlar ilk kez uygulanan VAR kararıyla yaşanan olumsuz duruma isyan edip hakemleri protesto etti. Göztepeli futbolseverler sosyal medyada da tepkilerini ortaya koydu. Sarı kırmızılı gönüldaşlar, "VAR” ımız yoğumuz Göztepe ! Geçen sezonki gibi sessiz kalacaksanız, siz yokken "VAR" olan Göztepeliler tepkisini nasıl ortaya koyar bilirsiniz !" ifadelerinde bulundu. Ayrıca, " VAR sistemi kaldırılsın , eskiye geri dönülsün", "Adalet yok, şaibe VAR. Göztepe'ye operasyon yapılmıştır. 6 VAR kararından 5 tanesi Göztepe aleyhinde yanlış kararlardır. 1 tanesi doğru" ifadelerinde bulunuldu.