HABER / Levent ARIÖZ

Tekerlekli Sandalye Basketbol maçlarına ilgiyi artırmak için eşine az rastlanır bir uygulama hayata geçti. İstanbul'da faaliyet gösteren 1453 Engelliler Spor Kulübü, tekerlekli sandalye basketboluna dikkat çekmek ve boş olan tribünlerin biraz olsun hareketlenmesine katkıda bulunmak amacıyla, karşılaşmaları izleyen sporseverlere ücretsiz sanal para verecek. Karşılaşmaya giden kişi maçtan özçekim yapıp, instagramdan "@unimpededcoin" i etiketleyecek ve 100 sanal para kazanmış olacak. 1 birimin 30 kuruş olduğu uygulamada bir maça giden 30 TL elde etmiş olacak. Bu uygulama Türkiye'de olduğu gibi İzmir'deki maçlarda da geçerli olacak. Organizasyonu düzenleyen 1453 Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cemal Özçelik, İzmir'de de bir çok spor kulübü bulunduğunu ve özellikle öğrencilerin bu uygulamadan faydalanabileceğini kaydetti.

İstedikleri maça gidebilirler

İşleyişi şöyle anlatan Özçelik, "Yerli bir proje olan RowBlochain teknolojisi ile üretilen Unimpeded Coin (UPC), Tekerlekli Sandalye Basketbol maçını salonda canlı olarak izleyen seyircilere ücretsiz olarak dağıtılacak. "www.engelsizbasket.com" sitesinde yer alan Tekerlekli Sandalye Basketbol Liglerinde herhangi bir Tekerlekli sandalye basketbol maçını izleyen ve çektiği özçekimi instagram’dan @unimpededcoin'e etiketleyen 100 spor severe 100’er adet UPC hediye edilecek olup her hafta Pazar günü yapılacak çekilişte toplamda 10.000 UPC kazananlara verilecek. 1 UPC 30 kuruş ve bir maça gitmenin karşılığında kişi 30 TL kazanacak. Hafta boyunca istedikleri kadar müsabakayı takip edebilirler. Pazar günü tüm maçlar izlendikten sonra ekibimiz inceleme yapacak ve bizim olduğumuz borsaya girip, hesap açacaklar. Ardından biz onlarla iletişime geçeceğiz ve hesaplarına sanal parayı yatıracağız" cümlelerini kullandı.

Ağırlık İstanbul'da

Başkan Cemal Özçelik, şu ana kadar bu uygulamayı sadece İstanbul çapında duyurabildiklerini ve İzmir'de de yaymayı amaçladıklarını ifade etti. Özçelik, "İzmir'de Süper Lig'de İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2. Lig'de Bornova Barışgücü, Bölgesel Lig'de Karşıyaka ESK ve İzmir ESK gibi 4 güçlü ekip var. Tekerlekli sandalye basketbol maçlarına ilgiyi artırmak, hareket getirmek için umarım faydalı bir uygulama olur" diye konuştu.